Sagaidot Latvijas simtgadi, arhitekts un garo distanču skrējējs Dins Vecāns kopš 18.maija devies izaicinājuma pilnā izturības skrējienā apkārt Latvijai.

Nepilnu divu nedēļā laikā ir noskrieti vairāk kā 1000 km, šķērsojot 29 novadus. Lai arī skaitļi jau šobrīd ir iespaidīgi, Dina ceļš turpināsies, līdz būs apskriets apkārt visai Latvijai.

Kā stāsta Dins, katrs rīts iesākas ap plkst.7:00, kam seko brokastis, vingrinājumi, koncentrēšanās dienas skrējienam un citi sagatavošanās darbi. Dodoties ceļā, pirmā lielā atpūta seko vien pēc maratona distances jeb aptuveni 40 km. Pusdienas, atpūta un ceļš atkal turpinās. Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem, Dins ik dienu saskaras arī ar citiem pārbaudījumiem, kurus cenšas risināt, ieviešot pārmaiņas skrējienā – vai tā būtu apavu maiņa, skriešana ar intervāliem, vai kas cits. Nozīmīga loma projekta realizēšanā ir arī uzticamai komandai, kura ik dienu rūpējas, lai Dinam būtu viss nepieciešamais - pilnvērtīgs uzturs, ūdens, ledus vannas dienas noslēgumā, noorganizētas naktsmītnes un citas organizatoriskas lietas. Tāpat Dinam līdzi seko ārsti un fizioterapeiti.

Ceļā pievienojušies gan pavisam jauni skrējēji, kas mērojuši nepilnus 100m, gan jau pieredzējuši un profesionāli sportisti, kas kompāniju sastādījuši pat visas dienas garumā.

Tuvākajās dienās Dins ar projektu “Apskrien Latviju” šķērsos Ventspils novadu. Visi interesenti ir var pievienoties skrējienam, izaicinot paši sevi, izbaudot Latvijas dabu un atbalstot Dinu skrējienā. Par precīzu Dina atrašanos var uzzināt https://www.mapon.com/apskrien-latviju/ lai tiešsaistē sekotu līdzi precīzai Dina atrašanās vietai, kā arī dalībnieku ērtībām būtu iespēja izvēlēties sev ērtāko laiku un vietu, kur pievienoties skrējienam.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Ventiņheiteris2 01.06.2017, 15:25:56

    Lai skrien uzmanīgi, citādi pašvaldības poliči var viegli apstādināt un sākt uzplīties: "Uz kurieni tad steidzamies? Uzrādiet, lūdzu, personu apliecinošu dokumentu!" utt.

  • 0
    Novadnieks 02.06.2017, 04:58:03

    Kurš no tiem diviem ir Vecāns un kurš projekts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: