Pirmdien, 17.martā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) notiks svinīga līgumu parakstīšana par Eiropas Savienības līdzfinansējuma saņemšanu ražošanas telpu būvniecībai Ventspilī.

Ventspils brīvostas pārvalde ir saņēmusi pozitīvu vērtējumu projektu konkursā par Eiropas Savienības līdzfinansējuma saņemšanu ražošanas telpu izveidei. Ventspils augsto tehnoloģiju parkā šogad tiks uzsākta divu jaunu ražošanas ēku – Elektronikas centra (4300m2 platībā) un Tehnoloģiju centra (4200m2 platībā) būvniecība, par kuru nomas tiesībām jau interesi izrādījuši vairāki Latvijas un ārvalstu uzņēmumi.

 

Abas ražošanas ēkas tiks būvētas Ventspils Augsto tehnoloģiju parka teritorijā. Elektronikas centra ēka būs vairāk piemērota elektronikas un elektrotehnikas ražotājiem, savukārt Tehnoloģiju centra ēka mašīnbūves, metālapstrādes, ķīmiskās rūpniecības, kā arī liela gabarīta izstrādājumu ražotājiem. Ventspils brīvostas pārvalde aktīvi strādā, lai informētu un piesaistītu potenciālos nomniekus jaunajām ražošanas ēkām, un patlaban jau ir saņemti vairāku uzņēmumu apliecinājumi par interesi pretendēt uz telpu nomu. Viens no interesentiem ir Ventspils Elektronikas fabrika, kas vēlas ievērojami paplašināt savu darbību Ventspilī.

 

Projekts tiks īstenots ES līdzfinansējuma programmā „Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai”, ko administrē LIAA. Piesaistītais ES līdzfinansējums katram projektam ir aptuveni 1,4 miljoni eiro. Finansējuma piesaistes nosacījumi paredz, ka 12 mēnešu laikā pēc projekta pabeigšanas jārada vismaz 20 jaunas darba vietas, 36 mēnešu laikā vismaz 50 jaunas darbavietas, bet 10 gadus pēc projekta pabeigšanas ražošanas telpas tiek izīrētas vismaz 3 nesaistītiem apstrādes rūpniecības komersantiem.

 

Līguma parakstīšana notiks LIAA, Rīgā, Pērses ielā 2, 5.stāva zālē. Līguma parakstīšanā piedalīsies LIAA direktors Andris Ozols, Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis, kā arī SIA „Hanzas elektronika”, viena no potenciālajiem jauno ražošanas telpu nomniekiem, valdes loceklis Alvis Vagulis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: