Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Marss atvadījies no Ventspils

Šogad Jūras svētkos un Pilsētas svētkos ventspilniekus un pilsētas viesus vairs nesveiks ar iespaidīgām ūdens strūklakām velkonis Marss-1. Kuģis ir pārdots, un tā vairs nav mūsu ostā.

Vēstījumu iemūrēja seifa nišā

Janvāra beigās Ventspils Tehnikuma rekonstrukcijas laikā atrada ko neparastu – vēstījumu nākotnei. Šim stāstam ir turpinājums.

2.lpp. Viedoklis: „Pavasara tuvums modina”, laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Mēs jau labi zinām, bet ik pa laikam mēdzam aizmirst, ka tas, ko ikviens varam darīt savas veselības uzlabošanā un saglabāšanā, ir daudz, ka patiesībā ļoti daudzos gadījumos mēs iztiktu bez zālēm un ārstu apmeklējumiem, ja vien atcerētos parūpēties par sevi. Un tas nemaz nav tik grūti. Lai kādi būtu ieteiktie vingrojumi, meditācijas vai citas prakses, visbiežāk jau pietiek ar 15–30 minūtēm dienā.»

3.lpp.

Baltika atgriežas ar jaunu sparu

Jau kādu laiku ventspilnieku interesi atkal piesaista kādreiz tik populārais restorāns, no kuru arvien biežāk dzirdama mūzika.

Misēklis ar ventiem un eiro

Kopš eiro ieviešanas nereti gadās dažādi pārpratumi, veicot atšķirīgus maksājumus. Tā notika arī ar kādu ventspilnieku.

4.lpp.

Lielākos skolēnus iesaka pārvietot

Izglītības ministrijas attīstības plāni novada pašvaldībai liek satraukties par mazo skolu turpmāko likteni. Bažas pārrunātas arī ar izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti.

5.lpp. Dzīvesziņa. Dieva aptieka dabā jau atvērta

Sniegs šogad atkāpies ātrāk kā citus gadus un saulīte no zemes jau izvilinājusi ne vien pirmās sniegpulkstenītes, bet arī citus zaļumus. Vieni no vērtīgākajiem ir nātres. Ar tām pēc ziemas var gan spēcināties, gan attīrīties.

Zaļumi ir enerģijas lādiņš

Kurzemes filharmonijas producente Iveta Ērkšķe cenšas pirmo pavasara zaļumu noķert un ielikt sulas glāzē un salātu šķīvī. Tas dod enerģiju pēc ziemas un izturību vasarai, kas parasti ir gana aktīva un dinamiska.

6.lpp.

Turpina godināt Soču olimpiešus

Pateicībā par augstvērtīgajiem sasniegumiem XXII ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sestdien svinīgā ceremonijā sveiks mūsu olimpiešus – šorttrekistu Roberto Puķīti un Latvijas bobsleja izlases galveno treneri Sandi Prūsi.

Grib aizliegt populārās debesu laternas

Latvijā, tai skaitā Ventspilī, populāras kļuvušas debesu laternas, kas gaisā tiek palaistas dažādos svētkos. Šobrīd gan diskutē par to aizliegšanu.

Spilgta, krāšņa, pamanāma

Sestdien uz savas dzīves 75 gadiem, no kuriem 55 pavadīti ar mūziku saistītā radošā darbā, atskatīsies pedagoģe un kordiriģente Ilga Buntika. Kultūras centra lielajā zāle plkst. 15 aicināti bijušie skolēni, darba biedri, draugi un ansambļu un koru dalībnieki.

7.lpp. Problēma. Motivācija izglītoties ir jārod pašu vidū

Skolotāju palīgi, speciāli mācību līdzekļi un izglītoti čigānu tautības pārstāvji, kas palīdzētu saskarsmē ar citiem šīs tautības pārstāvjiem, kuriem izglītības trūkst, – šādi, pēc ventspilnieku domām, varētu risināt čigānu izglītības problēmas. Notikušajā diskusijā izskanēja dažādi viedokļi, taču visi ir vienisprātis – iniciatīvai jānāk no viņiem pašiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: