Valdības lēmums par ministru nepiedalīšanos leģionāru piemiņas pasākumos 16. martā pie Brīvības pieminekļa ir neloģisks un netaisnīgs attiecībā pret vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lembergs izteicās, ka nevēlas būt Cilinska advokāta lomā, tomēr šādā valdības rīcībā viņš nesaskata ne loģiku, ne konsekvenci, un viņam rodoties iespaids, ka tā esot diktēta no ārzemēm. Pēc Lemberga vārdiem, tas, ka Cilinskis katru gadu 16. martā ir gājis pie Brīvības pieminekļa, esot visiem zināms fakts. Ja valdības veidotāji to uzskatījuši par izšķiroši svarīgu jautājumu, tad to būtu vajadzējis ar Cilinski pārrunāt vēl pirms viņa aicināšanas valdībā, izvirzot nosacījumu, ka, kļūstot par ministru, viņš šādā leģionāru piemiņas pasākuma nedrīkstēs piedalīties.

"Koalīcijas līgumā nav neviena punkta, kuru pārkāptu Cilinskis, ja viņš aizietu pie pieminekļa. Koalīcijas padomes sēdē pirmdien tāds lēmums netika pieņemts, ka nedrīkst iet. Nav tāda koalīcijas lēmuma. Attiecībā uz ministriem koalīcijas līgumā ir noteikts, ka ministriem jāpauž vienāds viedoklis ārpolitikas jautājumos. Šī nav ārpolitika. Jādomā, ka visi saprot, ka Brīvības piemineklis nav Ņujorkas centrā, bet Rīgas centrā. Otrs ir, ka nedrīkst veikt darbības, kas diskreditē Latviju starptautiskā mērogā. Atkal - šis pasākums ir iekšpolitisks. Ja tas diskreditē Latviju, tad tas ir jāpierāda. Iespējams, ka "Vienotība" pierādīs, ka Cilinskis diskreditē Latviju ar to, ka viņš iet, kaut gan viņš iet kā fiziska persona, ne kā valdības loceklis, un tā ir ļoti liela atšķirība," Cilinski aizstāvēja Lembergs.

Komentārs pilnībā video!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: