Šī gada pirmajos piecos mēnešos kravu apgrozījums Ventspils ostā palielinājies par 20% salīdzinājumā ar šo laika posmu pirms gada, sasniedzot 14,8 miljonus tonnu.

Savukārt maijā kravu apgrozījums Ventspils ostā sasniedza gandrīz trīs miljonus tonnu, kas ir par 14% vairāk nekā pērnā gada maijā.

"Ir gandarījums, ka brīvostas termināļi turpina palielināt kravu apgrozījumu Ventspils ostā, kas nozīmē vairāk ieņēmumu gan termināļu maksāto nodokļu veidā valsts un pašvaldības budžetā, gan brīvostas pārvaldei ostas infrastruktūras attīstībai," uzsvēra Aivars Lembergs, atgādinot, ka maijā Ventspils brīvostas pārvalde parakstīja līgumu par jaunu sauskravu termināļa būvniecību, kas dos iespēju paplašināt pieejamās platības un darbību esošajam koksnes pārkraušanas terminālim, kā arī ģenerālo kravu terminālim.

Tāpat Ventspils brīvostas pārvalde ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu šogad turpina uzlabot ostas un līdz ar to visas pilsētas infrastruktūru, rekonstruējot pievadceļus brīvostas termināļiem un industriālajām zonām.

Piecos mēnešos visvairāk ostā pārkrauti naftas produkti - sasniegti astoņi miljoni tonnu, kas ir par 26% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Otrs lielākais kravu apjoms bija akmeņoglēm - četri miljoni tonnu, kas nozīmē palielinājumu par 68% salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Turpina palielināties ro-ro kravu apjoms - piecos mēnešos to bija 774 000 tonnu, kas ir par 8% vairāk nekā pirms gada.

Lielākais kravu pieaugums no Ventspils brīvostas termināļiem bija AS "Baltic Coal Terminal" (43%), AS "Ventbunkers" (32%), AS "Ventspils tirdzniecības osta" (31%) un SIA "Ventspils Nafta termināls" (24%).

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: