Šā gada pirmajos četros mēnešos kravu apgrozījums Ventspils brīvostā pārsniedzis 11,8 miljonus tonnu, kas ir par diviem miljoniem tonnu jeb 21% vairāk salīdzinājumā ar šo laika posmu pirms gada un par 2,8 miljoniem tonnu jeb 32% pārsniedz šogad plānoto apjomu.

Par to informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

"Plānotā kravu apgrozījuma pārsniegums par 2,8 miljoniem tonnu ir ļoti labs ostas termināļu darbības rādītājs. Katra kravas tonna nozīmē reālus ieņēmumus gan termināļu maksāto nodokļu veidā valsts un pašvaldības budžetā, gan brīvostas pārvaldei, kuri tālāk tiek guldīti attīstībā," uzsvēra Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Četros mēnešos visvairāk ostā pārkrauti naftas produkti - 6,5 miljoni tonnu, kas ir par 27% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Otrs lielākais kravu apjoms bijis akmeņoglēm - 3,3 miljoni tonnu, kas nozīmē palielinājumu par 89% salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Trešais lielākais kravu veids bijušas "Ro-Ro" kravas - pārkrauts 607 000 tonnu, kas ir par 12% vairāk nekā pirms gada.

Lielākais kravu pieaugums no Ventspils brīvostas termināļiem bija AS "Baltic Coal Terminal" (56%), AS "Ventspils tirdzniecības osta" (42%), AS "Ventbunkers" (32%) un SIA "Ventspils nafta termināls" (24%).

Aprīlis Ventspils brīvostā ir bijis šī gada veiksmīgākais mēnesis, kad pārkrauts visvairāk - 3,3 miljoni tonnu. Tas ir par gandrīz 700 000 tonnu jeb 27% vairāk nekā pagājušā gada aprīlī.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: