Latvijai tuvojas spēcīgs ciklons, kas tuvākajā diennaktī atnesīs daudz nokrišņu un brāzmainus vējus, brīdina sinoptiķi.

Visintensīvākie nokrišņi gaidāmi ceturtdienas naktī un rītā Kurzemē, kur diennakts kopējais nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 20 milimetru jeb pusi mēneša normas. Bagātīgi līs, no rīta vietām gaidāms ļoti stiprs slapjš sniegs kopā ar brāzmainu vēju.

Daudz nokrišņu būs arī citviet valstī - pamatīgi līs un snigs slapjš sniegs, redzamība sniegputenī vietām brīžiem samazināsies līdz 100-300 metiem. Nokrišņi, kas sāksies trešdien, ar pārtraukumiem turpināsies līdz ceturtdienas pēcpusdienai Kurzemē un līdz vēlam ceturtdienas vakaram valsts austrumu daļā. Piektdien Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, nedēļas nogalē palaikam līs un snigs, tad pārsvarā gaidāmi nelieli nokrišņi.

Lietus un kūstošais sniegs daudzviet veidos lielas peļķes, galvenokārt Kurzemē iespējama atsevišķu zemāku vietu applūšana.

Valsts rietumu pusē mazajās upēs sāks strauji paaugstināties ūdens līmenis. Spēcīgā vēja dēļ upju grīvās gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās par 0,5-1 metru, līmeņa svārstības izraisīs ledus uzlūšanu.

Dienvidrietumu vējš, kas Latvijā pastiprināsies jau trešdien, naktī uz ceturtdienu Kurzemē brāzmās sasniegs 17-21 metru sekundē, pie jūras vietām 24 m/s. Vēlāk no rīta un dienā vējš Kurzemē iegriezīsies no rietumiem un ziemeļrietumiem un uz brīdi kļūs vēl nedaudz stiprāks.

tvnet.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: