Šovakar BK "Ventspils" basketbolisti aizvadīs izšķirošo cīņu FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā savā laukumā uzņemot franču "Roanne Basket" - visticamākais, ka Eiropas sezona turpināsies tikai mača uzvarētājiem.

Spēles aritmētika ir pavisam vienkārša un reizē arī skarba – komanda, kas uzvar šajā mačā, grupā ieņem pirmo vietu, bet zaudētāji paliek trešie. Tiesa, korekcijas šajos aprēķinos var izdarīt holandiešu "ZZ Leiden" spēlētāji, ja pamanās tā kārtīgi aizcirst durvis Eiropas sezonai un savā laukumā apspēlē "EWE Basket". Tādā gadījumā Ventspilī tiks noskaidrots pirmo divu vietu sadalījums, bet Eiropas sezona būs galā vāciešiem.

Saprotams, ka uz šādu palīdzību no malas necer ne francūži, ne ventspilnieki un ir apņēmības pilni visu nokārtot pašu rokām. Par sāncenšu nopietnajiem nodomiem liecina kaut vai tas, ka komanda Ventspilī ieradās jau svētdien.

Abas komandas pirms svarīgā mača Izaicinājuma kausā aizvadīja smagas spēles citos turnīros. "Roanne Basket" Francijas čempionātā savā laukumā tikās ar "Paris Levallois", kas turnīra tabulā atrodas par vairākām vietām augstāk un, pēdējo ceturtdaļu uzvarot ar 15 punktu pārsvaru, svinēja panākumu 83:80. Interesanti, ka šajā spēlē vien septiņas minūtes laukumā bija viens no rezultatīvākajiem Izaicinājuma kausa spēlētājiem Džons Hollands, aizmetot garām visus četrus savus metienus un arī pieļaujot divas kļūdas.

Savukārt BK "Ventspils" spēlēja Krievijā, kur Baltijas līgas mačā tikās ar "Triumph" spēlētājiem. "Bijām paredzējuši plaši rotēt ar sastāvu, lai pietaupītu spēkus svarīgajam mačam ar "Roanne Basket", bet tā vietā dabūjām garu un saspringtu maču," pēc spēles atzina ventspilnieku galvenais treneris Gundars Vētra. BK "Ventspils" piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā 87:93, bet rezultatīvākais bija Artūrs Bērziņš, kurš sameta 19 punktus un arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Ventspilnieku un franču pirmajā cīņa uzvarētājs arī bija jānoskaidro papildlaikā, bet tajā veiksme bija ventspilnieku pusē. Pagarinājuma izskaņā "Roanne Basket" gan uzplaiksnīja cerību stariņš glābt šo maču, kad no soda metiena līnijas divas reizes kļūdījās Stīvens Grejs, taču to tūlīt pat apdzēsa Bērziņš, zem sāncenšu groza izcīnot atlēkušo bumbu.

Interesanti, ka arī savu otro zaudējumu Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā franči piedzīvoja dramatiskā mača izskaņā. Oldenburgā spēles beigu daļā viņiem izdevās tikt pie piecu punktu pārsvaru, kuru komanda gan ātri izsēja, taču tik un tā francūžiem bija lieliska iespēja uzvarēt, taču... Mājinieki desmit sekundes līdz mača beigām ar tālmetienu panāca +1, bet zibenszeļļa Hollanda caurgājiens atdūrās Adama Čaba blokā. Ja francūžiem būtu izdevies paņemt šo uzvaru, I grupā ceturtdaļfinālisti būtu zināmi jau šobrīd.

Francijā ventspilnieki lieliski uzbruka no tālās distances (57%), bet no tuvākās distances mērķi raidīja vien 16 no 43 metieniem. Nedaudz tika zaudēta arī cīņa par atlēkušajām bumbām (-5), bet abas komandas kopumā demonstrēja ļoti kvalitatīvu basketbolu – BK "Ventspils" 45 minūtēs pieļāva 12 kļūdas, bet "Roanne Basket" 10.

Tā kā uzvara izcīnīta papildlaikā, diez vai var apgalvot, ka kurzemnieki Francijas klubu kaut kā pārsteidza, taču jācer, ka kādi pārsteigumi komandai būs sagatavoti uz šo maču. Par patīkami pārsteigumu, protams, vajadzētu parūpēties arī līdzjutējiem un kā nākas aizpildīt tribīnes, jo viņu atbalsts var izrādīties ļoti nozīmīgs.

Spēle Ventspilī sāksies pulksten 19, bet Holandē pulksten 21 sāks cīņu "ZZ Leiden" un "EWE Basket".

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: