Pagājušajā diennaktī valsts lielākajā daļā sniega sega kļuvusi biezāka, visvairāk snidzis Zemgales rietumos, kā arī Talsu apkaimē, kur sniega sega kopš sestdienas rīta kļuvusi par 7-9 centimetriem (cm) dziļāka.

Dobelē sniega kārtas augstums palielinājies no 5 līdz 14 cm, Stendē - no 6 līdz 13 cm. Rīgā sniega segas biezums diennakts laikā audzis par 5 cm - no 9 līdz 14 cm, un tikpat bieza sniega kārta izveidojusies Liepājā. Alūksni svētdienas rītā klāj 19, Zosēnus - 16, Cēsis - 12 cm bieza sniega sega. Citviet sniega sega ir vidēji 4-9 cm bieza, Ventspilī pie jūras zemi klāj tikai centimetrs sniega.

Snigšana pagājušajā diennaktī turpinājās arī Mērsragā, bet spēcīgā puteņa dēļ sniegs no novērojumu stacijas aizpūsts, tāpēc Mērsraga meteostacija svētdienas rītā ziņo vien par 5 cm biezu sniega kārtu, lai gan sestdienas rītā tika vēstīts par 15 cm. Arī Kolkas novērojumu stacijā sniega segas biezums sarucis no 5 līdz 4 cm, jo vēja ātrums brāzmās sestdien sasniedza pat 19 metru sekundē. No Engures novada sestdien dienas vidū iedzīvotāji ziņoja par aptuveni 20 cm dziļu sniegu un kupenām, kas sniedzas līdz ceļiem.

Svētdienas rītā vietām valstī īslaicīgi snieg, spēcīgāku snigšanu šaurā joslā turpina nest no Rīgas jūras līča nākoši mākoņi, ko vējš pūš uz dienvidrietumiem no līča. Pamatīgi snieg vietām Tukuma un Saldus novadā un dažviet citviet šajā apkaimē, un arī dienā vietām, galvenokārt Zemgales rietumos, gaidāma lokāla spēcīga snigšana, prognozē sinoptiķi.

Minimālā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,4 grādiem Ventspilī līdz -5 grādiem Saldū.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: