Nedēļas nogalē Ventspilī ar vairākiem koncertiem atzīmēti slāvu gadskārtu svētki „Svjatki”.

Svajtki Tirtgus laukumā

Slāvu garīgās mūzikas koncerts

Teatralizētais uzvedums Kultūras centrā

Svētku ieskaņā 12. janvārī Ventspils Kultūras centrā notika klasiskās mūzikas koncerts. Klausītāju priekam muzicēs Ventspils pūtēju orķestris „Ventspils”(vadītājs Valentīns Vinokurovs), Ventspils Mūzikas vidusskolas stīgu kvartets (vadītājs Arimans Štrauss) un Ventspils Mūzikas vidusskolas stīgu ansamblis. Programmā P. Čaikovska, S.Rahmaņinova un N.Rimska-Korsakova skaņdarbi.


14. janvārī ikviens interesents tika aicināts saģērbties silti un doties uz Tirgus laukumu, kur  skanēs tautas mūzika, notiks Svjatku spēles un zīlēšana. Pasākumu kuplinās krievu folkloras kopa „Zdravica”, ukraiņu dziesmu ansamblis „Mrija” un baltkrievu dziesmu ansamblis „Žuravinka”.


15. janvārī gadskārtu svētki turpinājāss Kultūras centra telpās ar teatralizētu uzvedumu, ķekatu rotaļām, zīlēšanu un Svjatku loteriju. Uzvedumā piedalījā un skatītājus ar Svjatku tradīcijām iepazīstināja krievu etnogrāfiskais ansamblis „Jarilo” no Liepājas, kā arī  Ventspils kolektīvi - krievu folkloras kopa „Zdravica”, ukraiņu dziesmu ansamblis „Mrija” un baltkrievu dziesmu ansamblis „Žuravinka”.


Divas nedēļas, kas seko pareizticīgo Ziemassvētkiem, slāvu tautas sauc par Svjatkiem – svētajām dienām. Svjatki iekļauj sevī gan kristīgās tradīcijas, gan senās slāvu tradīcijas – tas ir gan Kristus sumināšanas, gan apdāvināšanās, ķekatās iešanas un zīlēšanas laiks.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: