No šodienas Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī apskatāma projekta “Pilsētas stāsti” fotoizstāde.

Projekts tapis sadarbojoties Herberta Dorbes muzeja vadītājai Inesei Aidei un fotomāksliniecei Tīnai Karpovai. Tas ir mūsdienu foto, latviešu autoru darbu fragmentu un seno pastkaršu apvienojums, kas veido vienu veselu kompozīciju un skatītājiem attēlo neatkārtojamo stāstu par Ventspili.


Izstādes darbi tapuši fotomāksliniecei sadarbojoties ar Ventspils seno pastkaršu kolekcionāri Ilgu Vinciunu, tika izmantoti arī Ventspils Galvenās bibliotēkas projekta “Zudusī Latvija” fotoattēlu krājumi.

Noskaņas radīšanai darbi papildināti ar latviešu autoru darbu fragmentiem par Ventspili. Izstādes darbu noformēšanā tika izmantoti arī restaurēti pasta zīmogi no kolekcionāra, no Latvijas filatēlistu biedrības biedra Ilgoņa Šteinberga privātkolekcija. Izstādē skatītājiem piedāvāti 16 pilsētas stāsti, kas attēlo dažādus laika posmus Ventspils vēsturē, dažādus noskaņojumus un raksturus.


Izstāde Livonijas ordeņa pilī 3. stāvā ir apskatāma līdz 8. februārim un Ventspils Galvenajā bibliotēkā no 13. līdz 29. februārim.


Izstādes atklāšana Ventspils muzejā 17. janvārī plkst. 17.30

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: