Īstenojot Ventspils reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta trešo kārtu, paredzēts veikt tehnoloģiskus uzlabojumus Ventspils sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi".

"Ventspils labiekārtošanas kombināts" parakstījis līgumu ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Investīciju departamentu par šī projekta trešās kārtas īstenošanu. Tajā paredzēts uzlabot sadzīves atkritumu poligona "Pentuļi" infrastruktūru, papildinot to ar gāzes tehnoloģiskās padeves iekārtām, tehnoloģiskiem cauruļvadiem, sūkņiem, kompresoriem, kā arī uzstādot gāzes tehnoloģijas procesa vadības un kontroles sistēmu un izbūvējot elektroapgādes tīklus, tādējādi paaugstinot projekta otrajā kārtā paredzēto gāzes savākšanas daudzumu par 5% un samazinot metāna gāzes emisijas ietekmi uz apkārtējo vidi.

Ventspils reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta trešā kārta paralēli projekta otrajai kārtai tiks īstenota līdz 2012.gada beigām, izmantojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 149 040 latu apmērā. Kopējās projekta izmaksas ir 213 916 lati apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Pārējos līdzekļus nodrošinās "Ventspilslabiekārtošanas kombināts".

Jau ziņots, ka līdz 2012.gada beigām turpināsies Ventspils reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta otrās kārtas īstenošana. Poligonā, kas atrodas Ventspils novada Vārves pagastā, tiek veidots atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centrs, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēma ar sadedzināšanas lāpu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: