Latvijas čempionātā futzālā, kas risinājās sporta hallē Pārventa, lieliski cīnījās Honda, kas tikai sīvā cīņā piekāpās spēcīgajai Rīgas komandai ISMA, nodrošinot sev sudraba medaļu.

Apskati foto!


Kā vēlāk izrādījās, čempionāta zelta medaļu liktenis izšķīrās jau otrajā mačā, kurā savā starpā tikās Honda un Rīgas ISMA. Spēles sākumā abas vienības apmainījās vārtu guvumiem, līdz divu vārtu pārsvaru panāca mūsējie (4:2). Tomēr ar to izrādījās par maz, jo rīdzinieki ne tikai spēja to atspēlēt, bet arī izvirzījās vadībā ar 6:4. Ventspilnieki gan vēl guva vienus vārtus, bet tas šajā mačā arī bija viss, kaut iespējas panākt vismaz neizšķirtu bija vairākas. Ar hat-trick izcēlās Aleksandrs Čikiņovs, turklāt viņš guva arī pirmos trīs vārtus. Pa vieniem vārtiem Ruslana Marčenkova un Mihaila Rjumšina kontā.

Savukārt VTO futbolisti turnīra atklāšanas spēlē cīnījās neizšķirti 4:4 ar New Project futbolistiem. Šoreiz šis neizšķirts vairāk pielīdzināms zaudējumam, jo ventspilnieki vēl 11 minūtes pirms mača beigām bija vadībā ar 4:0 (vienas spēles laiks – 2 reizes pa 25 minūtēm), līdz astoņu minūšu laikā zaudēja ne tikai četrus vārtus, bet arī čempionāta godalgas (pasteidzoties notikumiem pa priekšu, jāsaka, ka tās būtu bijušas). Šoreiz jāpaliek pie vārdiem: ja būtu...

Nākamā apļa spēlēs VTO ar 1:3 piekāpās komandai ISMA, goda vārtus guva Daniels Vasiļjevs. Tikmēr pie pirmā panākuma izdevās tikt Hondai, kas ar 3:2 pārspēja New Project, kura pašreiz ieņem piekto vietu Latvijas čempionāta telpu futbolā (pavisam cits turnīrs) augstākajā divīzijā (ISMA ir otrā). Ar vieniem vārtiem Hondas sastāvā izcēlās Ruslans Marčenkovs, Vitālijs Petkevičs un Romāns Ohrimenko.

Trešā apļa spēlēs gan rīdzinieki, gan ventspilnieki, kā sarunājuši, spēlēja neizšķirti. Hondas un VTO duelī tika fiksēts bezvārtu neizšķirts. Līdz ar to par čempioni ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu kļuva ISMA, bet otrā ar vienu uzvaru, vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu bija Honda. Lai noteiktu trešās vietas ieguvēju, talkā vajadzēja ņemt komandu gūto un zaudēto vārtu attiecību, jo gan VTO, gan New Project bija pa diviem neizšķirtiem un vienam zaudējumam; tā labāka izrādījās rīdziniekiem. VTO finišēja ceturtajā vietā.

Tika noteikti arī turnīra labākie spēlētāji. Čempionāta labākā vārtsarga gods tika Hondas spēlētājam Jevgēņijam Siromolotovam. Savukārt par katras komandas labākajiem spēlētājiem tika atzīti: Aleksandrs Čikiņovs (Honda) un Aleksandrs Anohins (VTO)., jo kopumā bija stiprākie. Savukārt mēs varam priecāties par sudrabu.»

Atšķirības starp notikušo Latvijas čempionātu futzālā un Latvijas čempionātu telpu futbolā skaidro Valdis Ziemelis, viens no sacensību organizatoriem. «Pirmkārt, bija izsludināta pieteikšanās Latvijas čempionātam futzālā, pieteicās četras komandas. Otrkārt, telpu futbols no futzāla atšķiras ar vairākiem spēles noteikumiem. Futzālā autu ievada ar rokām, nevis kā telpu futbolā – ar kāju. Otra atšķirība ir tā, ka futzālā pēc bumbas ievadīšanas spēlē 15 sekunžu laikā ar to jāpāriet pāri centra līnijai, ja ne, tad tā tiek atdota pretiniekiem. Vēl viena atšķirība: vārtsargs nedrīkst bumbu bez atsitiena mest pāri centra līnijai, kā to var darīt telpu futbolā. Un kā pēdējo varu minēt to, ka futzālā pēc piektā pārkāpuma, ko izdarījis spēlētājs, viņam, tāpat kā basketbolā, spēle ir beigusies.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: