Sniega gan vēl nav, sinoptiķi sola, ka tas parādīsies tikai janvārī, bet slēpošanas kalnā Lemberga hūte izdarīts viss, lai tad, kad uzsnigs un piesals, varētu baudīt kalna priekus.

Šosezon kalns kļuvis ievērojami platāks un arī augstāks, tādējādi ļaujot to izmantot kvalitatīvāk; mainīts kalna reljefs, pieaudzis arī pakalpojumu klāsts, citāds kļuvis trašu izvietojums, atjaunots inventārs, stāsta pārvaldnieks Nauris Tālbergs.

«Pacēlāji šosezon pacels slēpotājus piecus metrus augstāk, nekā tas bija iepriekš, turklāt tie tagad atrodas kalna vidū un ir aprīkoti ar jaudīgiem un ļoti kvalitatīviem apgaismes ķermeņiem, kas tumšajā laikā garantēs ne tikai drošāku un ērtāku braukšanu, bet arī ļaus labāk saskatīt skaisto panorāmu, kas paveras, braucot arvien augstāk, kur būs uzstādīta trešā web kamera,» saka Tālbergs.

Raugoties uz kalnu no tā pakājes, redzam, ka kreisajā pusē izveidots snovparks ar tramplīniem, slaidiem un reilu elementiem – turklāt viena trase (shēmā nr. 2) paredzēta lietpratējiem, otra – iesācējiem (7), lai arī viņi var apgūt snovošanas prasmes. Kad nobrauciens būs galā, varēs piezemēties uz liela drošības spilvena jeb airbag (6); tas domāts arī tam, lai ziemas prieku baudītāji varētu apgūt dažādus trikus. Pa kreisi no snovparka ir vēl viens pacēlājs, iekārtots bērnu kalniņš un ragaviņu trase (5), ko var izmantot bez maksas. Domājot par bērnu drošību, ragavu trases malā uzstādīts žogs, lai ragutiņas neaizskrien sāņus.

Izmaiņas redzamas arī kalna labajā pusē, kur ierīkota liepratēju (1) un norobežota iesācēju (4) slēpošanas trase un darbosies lenšu pacēlājs. Šajā zonā varēs izmantot īpaši ziemas apstākļiem pielāgotu kameršļūkšanas trasi (3) ar neparastām virāžām. «Var rasties jautājums, kāpēc iesācējiem paredzētas divas zonas, bet atšķirība ir šāda – 7. iesācēji varēs izmēģināt spēkus lēkāšanā, meistarības uzlabošanai izmantojot dažādas figūras, savukārt 4. zonā vairāk domāta, lai iemācītos slēpt.

Turklāt šoziem Lemberga hūtē brīvdienās dežurēs Olimpiskā centra instruktori, kas pamācīs iesācējiem pirmos soļus un iepazīstinās ar mūsu kalnu. Instruktori veiks arī kārtībnieku funkcijas, lai ērti justos katrs – kā iesācējs, tā lietpratējs, un cits citam netraucētu,» uzsver Tālbergs, piebilstot, ka šogad mainīta arī 700 m garā distanču slēpošanas trase, panākot, ka tā ir apļveida un labāk apgaismota.

Cenas nav paaugstinātas un ir tādas pašas kā iepriekšējā sezonā, turklāt šogad iespējams norēķināties arī ar ventiem. Pirmdienas Lemberga hūtē ir atlaižu dienas, un arī pārējās dienās no plkst. 15 līdz 18 iespējams saņemt atlaides.

Ir domāts arī par inventāra nomu, tā, piemēram, lietošanā būs 75 sniega dēļi, 90 zābaku un 75 slēpju pāri, 25 šļukšanas kameras, savukārt sniega uzburšanai Lemberga hūtē darba gatavībā ir pieci sniega lielgabali.

Īstais sniegs vēl nav parādījies, bet arī tad, kad uzsnigs, būs nedaudz jāpaciešas, skaidro Tālbergs, jo kalns darba gatavībā būs tad, kad ne tikai uzsnigs sniegs, bet arī vairākas dienas tu­rēsies mīnusi.

Patīkamu atpūtu uz kalna garantēs mūzika, bet pie iecienītā apskates objekta – kalna galā uzstādītā brieža – drošības apsvērumu dēļ ziemā gan nevarēs tikt. Skulptūras apskatīšanai kalna pakājē uzstādīts tālskatis.

18. februārī Latvijas Slēpošanas savienība Ventspilī organizēs Aivara Lemberga naudas balvu izcīņu brīvā stila nobraucienos snovbordā un slēpošanā, paredzēta arī Baltijas kausa izcīņa.

Šogad slēpošanas kalns iegūs arī jaunu mājaslapu, kurā ikviens interesents varēs noskaidrot sev interesējošo. Jaunā mājaslapa atšķirsies ar to, ka tā būs acīm daudz baudāmāka – mūsdienās daudziem vairs negribas lasīt lielus teksta gabalus, daudz ērtāk priekšstatu par kalnā notiekošo var iegūt, aplūkojot video un fotogrāfijas.

Tāpat kalns šajā sezonā čivinās sociālajā mikroblogu servisā twitter. Kalna darbinieki ziņos par visiem jaunumiem, un katrs varēs uzzināt to, kas interesē. Sāksim čivināts, kad būsim atvērti, bet jau tagad var pieteikties sekot mums (@Lembergahute). Tiem, kam slēpošana un snovošana ir sirdslieta, noderēs profesionāļu viedoklis. Jaunajā mājaslapā varēs lasīt vairāku profesionāļu blogus – viedokli, nozares jaunumus, ieteikumus. Lapai būs arī sasaiste ar sociālajiem tīkliem, varēs ieteikt un nosūtīt draugiem jaunumus un informāciju par kalnu.

Lemberga hūtes shēma atroda ŠEIT

Uzzini par Olimpiskā centra Ventspils akciju!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: