Mūsu pusē Līgo vakaru varēs pavadīt ar sausām kājām. Lietu sola vien ceturtdienas pirmajā pusē. Tomēr siltās tautiskās villaines gan noderēs – svētku dienas būs vēsas.

Naktī uz ceturtdienu, 23. jūniju, Latvijai no dienvidaustrumiem pietuvosies plaša un nokrišņiem bagāta lietus mākoņu zona. Tomēr sinoptiķi sola, ka Ventspils apkārtni tumšie mākoņi, atnesot spēcīgas lietus gāzes un, iespējams, pat pērkona negaisu, šķērsos vien rīta pusē. Vēlāk tie virzīsies uz austrumiem, tādēļ pārējā Latvijā jāņubērniem jāsagatavojas spēcīgām lietus gāzēm.

Kurzemē jau pēcpusdienā lietus mitēsies un naktī no 23. uz 24. jūniju nelīs. Līdz ar to nekas netraucēs pavadīt saulgriežu nakti pie dabas krūts un nakšņot teltīs. Tomēr tiem, kas noskaņojušies maģiskajā naktī negulēt, bet sagaidīt saullēktu, būs sparīgi jākurina ugunskuri un jāsaspiežas ap tiem ciešāk. Līgo nakts būs salīdzinoši vēsa – gaisa temperatūra būs vien +12 grādi.

Svētku dienās arī ūdens un sauļošanās prieki visdrīzāk ies gar degunu. Arī dienas būs vēsas. Gaiss iesils vien līdz +16...+17 grādiem. Vienīgi pagastos, kas atrodas tālāk no piekrastes, piemēram, Usmā, gaisa temperatūra dažbrīd pietuvosies divdesmit grādu atzīmei.

Arī Jāņu dienā, 24. jūnijā, laiks būs vēss. Vietām iespējams arī īslaicīgs lietus. Tomēr visnemīlīgākā un aukstākā solās būt sestdiena. Jau svētdien gaiss pamazām iesils, un sinoptiķi prognozē, ka pēc brīvdienām gaidāmas jau saulainākas un vasarīgākas dienas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: