Ventspils Jauniešu dome un Lietuvas Sociālo zinību koledžas rīkotajā seminārā „Jauniešu līderu skola” pulcējās 60 Latvijas un Lietuvas jaunieši.

Šis seminārs ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem projektā „Jauniešu līderu skolas izveide Kurzemes un Klaipēdas reģionos”.

 

Projekta īstenošana sākās jau janvārī, kad tika veikti sagatavošanās darbi, lai no 20. līdz 30. jūnijam Latvijā varētu notikt pirmais starptautiskais seminārs. Kopā ar jauniešiem no Klaipēdas (Lietuva) projekta laikā tiks organizēti izglītojoši semināri, koncerti, informatīvās kampaņas un citi interesanti un noderīgi pasākumi.

 

„Jauniešu līderu skola ir mūsu iniciatīva, lai veicinātu jauniešu sabiedrisko aktivitāti, spēju sadarboties un veiksmīgāku iekļaušanos pieaugušo dzīvē. Skola gan pēc formas, gan pēc satura būs neformāla, un tieši neformālās mācīšanās metodes jauniešiem ļoti patīk un ir efektīvas. Jauniešu līderu skolas izveide ir nozīmīgs solis biedrības attīstības gaitā, jo tiks sistematizēti un aktualizēti vairāk nekā 10 gadu laikā veidotie mācību materiāli, kā arī gatavoti jauni,” stāsta projekta vadītājs un Ventspils Jauniešu domes valdes loceklis Kristians Jacevičs.

 

Jauniešu līderu skola 2011. un 2012. gadā tiek veidota Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam atbalstītā projekta „Jauniešu līderu skolas izveide Kurzemes un Klaipēdas reģionos” ietvaros. Projekta kopējais budžets ir 217 000 eiro, no kuriem 85% veido Eiropas Savienības finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: