Lai atjaunotu strauta foreļu populāciju, projektā „Miljons foreļu atgriešanās” 14. un 15. jūnijā Ventas un Engures upju baseinos ielaidīs 55 000 strauta foreļu mazuļu.

Projekta „Miljons foreļu atgriešanās” ietvaros četru gadu laikā Latvijas upēs tiks ielaisti miljons strauta foreļu mazuļu – katru gadu pa 250 tūkstošiem. Šogad pirmajā strauta foreļu mazuļu ielaišanas reizē Ogres upē ielaisti 50 tūkstoši strauta foreļu mazuļu.

Zivju mazuļu izlaišanas vietas izvēlētas balstoties uz zinātniskiem Latvijas upju izpētes datiem, lai atjaunotu strauta foreļu populāciju upēs, kuras ir piemērotas strauta forelēm, bet tajās to nav vai ir ļoti maz un to turpmākā attīstība apdraudēta.

No Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta „BIOR” ir saņemta atļauja ielaist strauta foreļu mazuļus 7 Latvijas upju baseinos un 37 izlaišanas vietās. Foreļu ielaišanas vietas četru gadu laikā netiks mainītas, lai, ņemot vērā strauta foreļu dzīves ciklu, pēc projekta īstenošanas tās noteiktajās upēs spētu vairoties jau dabīgā ceļā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: