Ventspils pilsētas dome atbalsta projekta iesniegumu „Ventspils pilsētas izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana, II kārta”.

Projektā paredzēts veikt pirmsskolas izglītības iestāžu „Zvaigznīte”, „Pasaka” un „Eglīte” infrastruktūras uzlabošanas pasākumus. To ēkām, piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, jau ir veikta ārsienu un jumtu siltināšana, taču minēto pirmsskolas izglītības iestāžu teritorijās nav veikti labiekārtošanas darbi. Tāpat šajā projektā paredzēts pilnībā sakārtot 3. vidusskolas teritoriju (izbūvējot arī lietus ūdens kanalizācijas un drenāžas sistēmu) un veikti infrastruktūras rekonstrukcijas darbiu Vakara vidusskolā mācību procesa nodrošināšanai.

Projekta īstenošana būs kā loģisks turpinājums pašvaldības jau realizētajiem investīciju projektiem - tika nosiltinātas visu Ventspils pilsētas izglītības iestāžu fasādes un veikta virkne energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu tajās, kā arī pilnveidota Ventspils pilsētas izglītības iestāžu infrastruktūra, t.sk. teritoriju labiekārtošana, ieejas mezglu rekonstrukcija, izbūvējot uzbrauktuves personām ar funkcionāliem traucējumiem u.c.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 857 641 LVL, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 707986 LVL, Valsts budžeta dotācija 18741 LVL un Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums 130914 LVL apmērā.

Projekta plānotais īstenošanas laiks ir 2011. - 2012.gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: