Šovasar valsts portālā "www.latvija.lv/studijas" reflektanti varēs elektroniski pieteikties studijām desmit augstskolās, tai skaitā Ventspils Augstskolā.

Šogad projektā "Vienota pieteikšanās studijām" piedalās Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rēzeknes augstskola, Ventspils Augstskola, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte, Banku augstskola, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola. Pietiekšanās sāksies 12.jūlijā un ilgs līdz 19.jūlijam.

Pieteikumā būs iespējams izvēlēties 10 no vairāk nekā 250 studiju programmām. Vienotajā pieteikumā studijām programmas būs jāsakārto prioritārā secībā, proti, kā pirmā prioritāte jānorāda tā studiju programma un studiju forma, kurā vēlas studēt pirmkārt, kā otrā prioritāte - otra iespējamā izvēle utt. Pieteikumā studijām var norādīt līdz 20 prioritātēm, ņemot vērā norādīto studiju programmu, studiju formu un studiju finansējumu - budžeta vai maksas.

Par vienoto pieteikumu neatkarīgi no norādīto prioritāšu skaita reģistrācijas maksa ir 20 lati. No reģistrācijas maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1.grupas invalīdi, uzrādot apliecinošus dokumentus.

Piesakoties elektroniski, samaksāt varēs, izmantojot portālā pieejamo maksāšanas iespēju ar internetbanku. Šādā gadījumā vispirms ir jāuzraksta pieteikums un pēc tam, izvēloties vienu no piedāvātajām internetbankām, ir jāveic apmaksa.

Ir iespējams arī izdrukāt no portāla rēķinu un apmaksāt to bankā, pastā, citā internetbankā. Šādā gadījumā, ierodoties uzņemšanas punktā apstiprināt pieteikumu studijām, ir jāņem līdzi bankas apliecinājums. Samaksu elektroniskajā pieteikumā var arī neveikt. Tādā gadījumā, atnākot uz uzņemšanas punktu apstiprināt pieteikumu, reģistrācijas maksa jāsamaksā uzņemšanas punkta kasē.

Lai izmantotu e-pakalpojumu, nepieciešams autentificēties ar elektronisko parakstu, mobilo ID vai internetbankas autentifikācijas līdzekļiem, vai savu lietotājvārdu un paroli. Lai sāktu e-pakalpojumu, ir jāiepazīstas ar e-pakalpojuma lietošanas nosacījumiem un tie jāapstiprina.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: