Trešdien, 11.maijā Pārventas bibliotēkā notika pilsētas vides olimpiādes "Baltijas jūra", izziņas spēļu konkursa "Iepazīsti vidi" un konkursa "Skolēni eksperimentē" dalībnieku un viņu skolotāju godināšana.

Janvāra beigās notikušajā konkursa "Skolēni eksperimentē" piedalījās 18 skolēni no 1.mpamatskolas (skolotāja G.Razgaite), 2.pamatskolas (skolotāja D.Samete), 1.ģimnāzijas (skolotāja S.Dzindzuka), 3.vidusskolas (skolotāja  I.Belova ), 4.vidusskolas (skolotāja I.Bērzniece) ,6.vidusskolas( skolotājas M.Avena un A.Mažule). Par labāko sniegumu apbalvots un uz forumu Rīgā izvirzīts 4.vidusskolas 5.a klases skolēns Ēriks Belte ar  darbiem „Braucošais sniegavīrs" un „Lādētājs".


Vides izziņu spēļu konkursā "Iepazīsti vidi" 24.februārī skolu komandas prezentēja un izspēlēja pašu izdomātās un izgatavotās izziņas spēles par tēmu „Baltijas jūra". Ventspils skolu konkursa noslēgumā vērtēšanai tika nodotas sešpadsmit vides izziņas spēles, kuras veidojuši skolēni no Ventspils 1. ģimnāzijas (vides izglītības darba koordinatore – skolotāja S. Dzindzuka), 1. pamatskolas (skolotāja G.Razgaite), 4. vidusskolas (skolotāja I.Bērzniece), centra pamatskolas (skolotāja S.Dzindzuka), 6. vidusskolas (skolotāja A.Mažule), kā arī Ventspils Jaunrades nama Vides studijas „Zaļie pirkstiņi" (skolotāja  S.Sviķe) un Drošības zinību skolas (skolotāja A.Blāze) skolēni. Žūrijas komisija par labāko atzina Ventspils 1.pamatskolas komandas (Signe Mežniece un Kristīne Kalniņa) veidoto spēli „Baltijas jūras zvejnieks". Ar šo spēli meitenes pārstāvēja Ventspili 29.aprīlī konkursa noslēgumā Rīgā. 


Vides olimpiāde noritēja kā komandu sacensības, katrā komandā četri dalībnieki. Olimpiādē piedalījās Ventspils 1. ģimnāzijas, Ventspils 3. vidusskolas, Ventspils 4. vidusskolas, Ventspils 5. vidusskolas, Ventspils 6. vidusskolas, Ventspils 1. pamatskolas un Ventspils 2. pamatskolas, kā arī Vakara vidusskolas komandas.

Katrai komandai bija jāveic deviņi dažādi uzdevumi, parādot savas zināšanas un izpratni par Baltijas jūras ūdens resursiem, augiem un dzīvniekiem, valstīm, kas atrodas Baltijas jūras piekrastē, kā arī Zilo karogu kustību.  

Visvairāk punktu olimpiādes uzdevumu izpildē ieguva 4. vidusskolas komanda. Tajā savu skolu pārstāvēja skolnieki - I. Prince, I. Krūkle, T. Ģigulis, A. Surins, kurus olimpiādei sagatavoja skolotāja I. Bērzniece. Labus rezultātus uzrādīja arī pārējie olimpiādes dalībnieki – 2.pamatskola (skolotāja D. Samete), 5.vidusskola (skolotāja V.Bērzleja), 1.ģimnāzija (skolotāja S. Dzindzuka), 6.vidusskola (skolotāja I.Burka), 3.vidusskola (skolotāja I.Belova), 1.pamatskola (skolotāja G.Razgaite), Vakara vidusskola (skolotāja J.Freimane).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: