Ventspils skolēnu nodarbināšanai vasarā Ventspils pašvaldības budžetā papildus jau paredzētajiem 54 000 latu nepieciešami vēl gandrīz 8000 latu, informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Jau ziņots, ka Ventspils pašvaldība piešķirs finansējumu, lai ar darbu vasarā tiktu nodrošināti aptuveni 300 skolēni no maznodrošinātajām ģimenēm.

"Šobrīd ir pieteikušies 315 skolēni un 13 darba devēji. Lai apmierinātu pieprasījumu, kāds uz šo brīdi ir, mums būtu jālemj, ka pie 54 000 latu, kas ir paredzēti budžetā šim mērķim, būtu vēl papildus nepieciešami gandrīz 8000 latu," informēja Lembergs.

Ventspils mērs aicinās domes Finanšu un budžeta komisiju uz Ventspils domi atbalstīt skolēnu nodarbinātībai paredzētā finansējuma palielināšanu līdz gandrīz 62 000 latu.

Kā informēja Lembergs, par pašvaldības piešķirto finansējumu ar darbu vasarā tiks nodrošināti skolēni no trūcīgam un maznodrošinātām ģimenēm, bāreņi, bērni ar invaliditāti un skolēni, kuri šī mācību gada laikā saņēmuši brīvpusdienas.

Jau ziņots, ka Ventspils dome līdz 10.maijam aicināja pieteikties darba devējus skolēnu nodarbināšanai vasaras mēnešos. Darba devējam skolu vasaras brīvlaikā ir iespējams pieņemt darbā skolēnus vecumā no 13 līdz 19 gadiem un saņemt Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu viņu nodarbināšanai. Nodarbinot skolēnus, darba devējam ir jānodrošina viņiem darba vadītājs, kurš palīdz apgūt darbam nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas, kā arī skolēna uzraudzība darba laikā.

Nodarbinātības pasākums tiek finansēts no pašvaldības budžeta un darba devēja finanšu līdzekļiem. Darba devējiem, kas vasarā vēlas nodarbināt skolēnus, pašvaldība piešķirs līdzekļus skolēna darba samaksai līdz 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Noskaties video!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: