Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pie dažiem speciālistiem un uz izmeklējumiem veidojas garas gaidīšanas rindas. Tās varētu būt īsākas, ja pacienti būtu disciplinētāki.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā reģistratore-kasiere Inga Rūtenberga informē, ka visbiežāk pacienti neierodas uz vizītēm pie tiem speciālistiem un uz tiem izmeklējumiem, kur ir garas gaidīšanas rindas. Tās veidojas tieši uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem. Piemēram, pacienti bieži neatnāk uz vizīti pie acu ārsta vai nefrologa, pie kuriem jāpierakstās vairākus mēnešus uz priekšu. Tāpat liela daļa neierodas uz diagnostikas izmeklējumiem – uz datortomogrāfijas un magnētiskās rezonanses izmeklējumiem.

 

Piemēram, magnētiskās rezonanses izmeklējumam vienam pacientam tiek paredzētas 40 minūtes, datortomogrāfijas izmeklējumam – 30 minūtes. Ja pacients neierodas, tad visu šo laiku iekārtas stāv dīkstāvē. Taču savlaicīgas vizītes atteikšanas gadījumā, būtu iespēja sazināties ar citu pacientu, kuram saīsinātos gaidīšanas rinda.

 

Inga Rūtenberga atzīst, ka, lai pabrīdinātu par savu neierašanos, pacienti piezvana ļoti reti. Reizēm tiek piezvanīts tieši pirms paredzētās vizītes, taču tas jau ir par vēlu, lai viņa vietā paspētu atrast citu pacientu. Reģistratore aicina pacientus par izmaiņām ziņot vienu vai divas dienas pirms paredzētās vizītes. Pats pēdējais brīdis –vizītes rītā. Atteikt apmeklējumu var zvanot uz reģistratūru pa tālruni 63624665.

 

Savā pieredzē daloties, nefroloģe Linda Mičule stāsta, ka pieņemšanas dienās pie viņas tiek pierakstīti 12 pacienti, taču parasti ierodas vidēji septiņi. Tādā veidā veidojas mākslīga rinda. Ja visi pierakstītie pacienti atnāktu, tad rinda uz konsultāciju būtu teju uz pusi īsāka. Tāpēc arī dr.Mičule aicina cilvēkus būt atbildīgiem attiecībā pret citiem un piezvanīt, ka ierasties nevarēs, lai viņa vietā varētu pieņemt citus pacientus, kuriem tādejādi uz vizīti nenāktos gaidīt mēnešiem ilgi. Tāpat dr. Mičule aicina pacientus sagatavoties vizītei, līdzi ņemot medikamentu sarakstu, ko pacients lieto, kā arī analīžu rezultātus, lai speciālists varētu sniegt pilnvērtīgu konsultāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: