Lielajā prospektā pēc ļaunprātīgā vandālisma ir salabots vides objekts “Ziedu pulkstenis”, un turpmāk ventspilnieki un pilsētās viesi laiku atkal var noteikt pēc tā, kā arī katru stundu dzirdēt skaisto pulksteņa melodiju, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

28. februāra vakarā Ventspilī notika vandālisma akts, kad tika sabojāts vides objekts “Ziedu pulkstenis”. Pateicoties iedzīvotāju aktivitātei un Ventspils Pašvaldības policijas darbinieku operatīvai rīcībai, vainīgais tika notverts. Tika uzsākts kriminālprocess un procedūra apdrošināšanas atlīdzības saņemšanai. Ar prieku varam paziņot, ka “Ziedu pulkstenis” ir salabots, un Ventspils pilsētas iedzīvotāji un viesi laiku atkal var noteikt pēc tā.

Ziedu pulkstenis no 2002. gada atrodas Lielā prospekta un Kuldīgas ielas krustojumā, un ikdienā priecē gan ventspilniekus, gan pilsētas viesus. Pulksteņa diametrs ir 5 metri. Tam ir stundu, minūšu un sekunžu rādītāji. Ziedu pulkstenis zvana katru stundu. Ziedu pulkstenis gada griezumā izskatās savādāk, jo sezonas laikā tā pamatnē trīs reizes tiek mainīti puķu stādi, kopā izmantojot ap 3150 stādu. Ziemā to rotā salizturīgi augi un īpašs apgaismojums.

Šoreiz atkal pierādījās tas, cik svarīgi ir, ka iedzīvotāji piedalās pilsētvides kārtības uzturēšanā, cīņā ar vandālismu un informē atbildīgos dienestus par demolēšanas faktiem vai to sekām, par ķēpājumiem uz sienām vai citiem pilsētas infrastruktūras objektiem, kā arī citām nelikumīgām vai aizdomīgām darbībām. Aicinām to darīt arī turpmāk un ziņot par pārkāpumiem pilsētā Ventspils Pašvaldības policijai pa tālr. 63680808 un 28680808 vai Ventspils Komunālajai pārvaldei (darba laikā) pa tālr. 63624269 un e-pastu: kom.parvalde@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 22.03.2024, 14:53:59

    Vai tō Huļigān,Basmač oder Hunveibin ir noķērt un esēdinat aiz stingr Rest?Es grib zinat.
    Būt vaidziks evest akal Miess Sōd par tād nodarijum.
    Un publisk.Uz Tirg laukum.25-50-75-100 (atkarig,cig smag Noziegum) kadiķ Nūj oder ekš Sāl-ūden mērcet Bērz kōk siten pa Mugur.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: