22. martā Rīgā apbalvoja Valsts valodas centra un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes rīkotās akcijas "Latvijas mediju valodas balva laureātus". To vidū bija arī "Ventas Balss". Redakcijai nav ziņu par to, kurš laikrakstu konkursam pieteicis.

Konkursam bija jāiesniedz četri secīgi laikraksta numuri, un tālāk jau darbojās žūrija. "Ventas Balss" konkursā sacentās ar citiem nacionālajiem un reģionālajiem laikrakstiem. Valsts valodas centrā noskaidrojām, ka laikrakstu kategorijā bija pieteikti seši laikraksti. "Ventas Balss" ieguva trešās pakāpes apbalvojumu un tiesības izmantot zīmolu "Laba valoda", kas turpmāk rotās laikraksta titullapu. "Diemžēl ne pirmās, ne otrās pakāpes apbalvojumu šogad neviens nesaņēma. Arī veicināšanas balvas šajā kategorijā netika pasniegtas," norāda Valsts valodas centra vecākā komunikācijas speciāliste Linda Dunaja.

Līdz šim vairākus gadus Valsts valodas centrs rīkoja akciju "Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē". Šogad Valsts valodas centrs kopā ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi, saskatot kopīgas intereses un mērķus un apvienojot spēkus, izveidoja akciju "Latvijas mediju valodas balva", kas aptver visu mediju vidi. Kopumā tajā piedalījās septiņdesmit seši dalībnieki. Laureātus noteica piecās no sešām kategorijām. Citu apbalvoto vidū ir, piemēram, žurnāls Rīgas Laiks, kas saņēma trešās pakāpes apbalvojumu žurnālu kategorijā, un portāls Satori.lv, kas ieguva pirmās pakāpes apbalvojumu interneta portālu kategorijā. Trešās pakāpes balvu televīzijas raidījumu vadītāju kategorijā saņēma Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Jānis Geste.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 25.03.2024, 14:57:11

    Kā to saprast- redakcijai nav ziņu par to, kurš laikrakstu konkursam pieteicis?
    Nu kurš gan cits kā tā faktiskais (ne oficiālais) īpašnieks?

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 25.03.2024, 15:19:45

    Kuram gan citam vēl piemīt nepārvarama tieksme uz zīmēšanos,ja ne tā sauktajam "Puzes pundurim"?

  • -1
    yolo 25.03.2024, 19:11:24

    Ieguva kvalitātes zīmi- Aivars atdzinīgi novērtēja jautājumus, kurus pats bija iesniedzis

  • -1
    Elviss22 26.03.2024, 07:48:14

    Visiem ventspilniekiem tas ir skaidrs, tikai pašai redakcijai nē, netēlojiet muļķus!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: