Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ziemas dienests no ceturtdienas, 23. novembra, strādā diennakts dežūru režīmā, kas nozīmē, ka regulāri tiek apsekots ielu seguma stāvoklis un tehnikas vienības visu diennakti ir gatavībā uzsākt ielu ziemas uzturēšanas darbus.

Veidojoties apledojumam un/vai sniega kārtai, Ventspilī ielas tiek tīrītas saskaņā ar Ventspils valstspilsētas ielu sadalījumu ziemas uzturēšanas klasēs – A, B, C, D, D (ar grants segumu), kas paredz prioritāru secību brauktuvju attīrīšanai no sniega un apstrādei ar pretslīdes materiālu. Ielas uzturēšanas klasēs tiek iedalītas, ņemot vērā satiksmes intensitāti. Līdz ar to prioritāri tiek tīrītas maģistrālās ielas, tilti un ielas, kurās kursē sabiedriskais transports, tam seko mazākas nozīmes ielas. Katrai ielu klasei ir noteikts laika periods pēc snigšanas vai apledojuma izveidošanās, kādā brauktuve jāattīra un jāapstrādā ar pretslīdes materiālu. Sekojot laikapstākļiem, lēmums par darbu uzsākšanu tiek pieņemts, saskaņojot ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādi “Ventspils Komunālā pārvalde”.

Līdzīga kārtība ir arī veloceliņu uzturēšanā. Visi veloceliņi tiek iedalīti A un B klasēs, kas noteikta atbilstoši veloceliņa lietošanas intensitātei. Veloceliņu tīrīšanu nodrošina pašvaldība, un darbs tiek veikts mehanizēti. Primāri tiek tīrīti A klases veloceliņi, un tam seko B klases veloceliņi.

PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ziemas dienesta rīcībā ir piecas smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, un septiņas traktortehnikas vienības. Tāpat PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ir noslēdzis ārpakalpojuma līgumus ar komersantiem par papildu traktortehniku vienību piesaisti nepieciešamības gadījumos. Ar smagajām automašīnām ziemas sezonā tiek veikta galveno pilsētas ielu brauktuvju attīrīšana no sniega un apstrāde ar tehnisko sāli, savukārt ar traktortehnikas vienībām – mazākas nozīmes pilsētas ielu, kā arī publisko auto stāvlaukumu, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu, ielu stāvlaukumu un iebrauktuvju attīrīšana no sniega.

Intensīvas snigšanas gadījumā autovadītāji aicināti iespēju robežās neatstāt automašīnas ilgstošai stāvēšanai ielu malās un autostāvlaukumos, jo tas apgrūtina un vienlaikus arī ierobežo sniega tīrīšanu. Līdzīgi kā publiskās autostāvvietas, tā arī iekšpagalmi no sniega tiek attīrīti mehanizēti. Lai būtu iespējams veikt darbu ar ziemas dienesta tehnikas vienībām, namu apsaimniekotājiem pēc nepieciešamības jāorganizē stāvvietu atbrīvošana.

Ventspils ielu kopējais garums sastāda ap 200 km, līdz ar to notīrīt visas ielas vienlaicīgi nav iespējams, tāpēc lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem un ņemt vērā, ka gan snigšanas, gan apledojuma laikā brauktuvju attīrīšanai no sniega un apstrādei ar pretslīdes materiālu nepieciešams laiks. Turklāt apledojums un sniega kārta var izveidoties atkārtoti arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas, īpaši mainīgos laikapstākļos.

Kārtību, kādā notiek ielu uzturēšana ziemas sezonā, nosaka Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes noteikumi nr.1: https://www.ventspils.lv/app/uploads/2022/12/ielu-velocelinu-tiltu-uzturesanas-kartiba-2022-19.05.22.-grozijumi.pdf

Operatīvai informācijai par brauktuvju uzturēšanu iedzīvotāji aicināti zvanīt PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ziemas dienesta dežurantam pa tālr. 26124782 vai jautājumu gadījumā sazināties ar uzņēmumu elektroniski, rakstot e-pastu uz vlk@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 24.11.2023, 14:35:31

    Par veloceliņiem.Tad nu arī vajadzētu tos tīrīt tā,kā šeit rakstā minēts.Citus gadus bieži gadījās tā,ka rīta agrumā traktors šķūrēja/birstēja B klases veloceliņu ,kas savieno Vasarnīcu un Saules ielas (gar žīdu kapiem līdz Sniega kalnam),bet tai pašā laikā Ventas tilta un Pārventas puses pārvada veloceliņi bija pabriesmīgi priekš cilvēkiem,kuri tos izmanto braukšanai uz darbu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: