Lai mazinātu staltbriežu nodarītos postījumus mežsaimniecības un lauksaimniecības kultūrām, ar 1. decembri medībās ar dzinējiem atļauts medīt staltbriežu govis, izmantojot staltbriežu teļu medību atļaujas.

Pamatojoties uz datiem par staltbriežu nodarītajiem postījumiem mežsaimniecības un lauksaimniecības kultūrām, Valsts meža dienests ir noteicis teritoriālās vienības, kur staltbriežu skaitu ir plānots ierobežot. Konkrētais atvieglojums medību organizēšanā būs spēkā lielākajā daļā Latvijas teritorijas, izņemot daļu Latgales, Vidzemes un Rīgas apkārtnes. Precizēta teritoriālā informācija ir pieejama visās Valsts meža dienesta virsmežniecībās.

Arī iepriekšējās medību sezonās Valsts meža dienests ir atļāvis medīt staltbriežu govis, izmantojot staltbriežu teļu medību atļaujas. Šāds lēmums nav atstājis negatīvu ietekmi uz staltbriežu populācijas dzimuma un vecuma struktūru. 2021./2022. gada medību sezonā ar teļu atļaujām nomedīja 2% no nomedīto staltbriežu govju kopskaita. Valsts meža dienests lēš, ka šajā medību sezonā Latvijā mīt ap 71 000 staltbriežu, un to populācijai pēdējos gados ir tendence palielināties.

Staltbriežu dzinējmedības ir atļautas līdz nākamā gada 31. janvārim. Staltbriežu govis atļauts medīt līdz nākamā gada 31. janvārim, buļļus – līdz 15. februārim, bet teļus un līdz divus gadus vecus buļļus (tautā dēvētos ''špīserus'') – līdz medību sezonas beigām 31. martā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 29.11.2022, 15:01:54

    Tō ir ven vērtig būšan,le zinat.Manam būs dūšig jaktet tō Irss gōv tapat ka tō Bull.Un pēc Jakt dūšig ebaudit Užavniek ar šķaidit Špirkt pa virss.

  • 0
    Kriska 29.11.2022, 16:45:21

    Pareizi, fon Baron! Užavniek bez špirkt - nauda vējā

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: