Šonedēļ ir uzsākta energoefektīva LED apgaismojuma uzstādīšana iekšpagalmos Lidotāju ielā, Saldus ielā un Ozolu ielā, Ventspilī, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Lai uzlabotu iedzīvotāju drošību diennakts tumšajā laikā un ievērojami samazinātu elektroenerģijas patēriņa radītās izmaksas, iekšpagalmos Lidotāju ielā, Saldus ielā un Ozolu ielā turpmāko nedēļu tiks veikta 38 apgaismojuma laternu gaismekļu nomaiņa no veciem 70W gaismekļiem uz mūsdienīgiem energoefektīviem 40W LED gaismekļiem, tādejādi palielinot gaismas atdevi.

Jaunās LED lampas izdala vienmērīgu apgaismojumu, tādēļ šāda veida lampām ir būtiska nozīme labas redzamības nodrošināšanai diennakts tumšajā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    ne 24.09.2022, 16:44:06

    Paskatieties, kāda redzamība tumsā ir pie daudzdzīvokļu mājām pretī topošajai rodeļu trasei. Braucot ar velosipēdu var ieskriet kādā priedē vai cilvēkā. Toties vairākas laternas bezjēdzīgi izgaismo aizaugušu "ielu".

  • 0
    reku 24.09.2022, 17:18:21

    Bet satiksmes noteikumos stāv rakstīts:
    209. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem, priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: