Rezidentūras laikā attiecīgajā ārsta specialitātē tiek iegūtas nepieciešamās teorētiskās zināšanas un pilnveidotas praktiskās iemaņas. Lai pilnībā sevi realizētu ārsta profesijā, medicīnas pamatstudiju absolventi Viktorija Aleksejeva un Artūrs Kružkovs, studējot izvēlētajā specialitātē rezidentūrā, par savu darba vietu izvēlējušies Ventspils slimnīcu.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī ir viena no tām slimnīcām Latvijā, kur jaunie speciālisti ir ļoti gaidīti. Šobrīd savā rezidentūras laikā ar Ventspils slimnīcu sadarbojas Artūrs Kružkovs, kurš ir trešā gada ķirurģijas rezidents un bāzējas Rīgas Stradiņa slimnīcā, un Viktorija Aleksejeva, kura ir pirmā gada pediatrijas rezidente. Lai arī studiju gados Artūrs bija noskaņots palikt stradiņos, pamazām, kad arī citi kolēģi sāka raudzīties uz reģiona pusi, izvērtējot visus plusus, ko var sniegt reģionālā slimnīca, jaunais speciālists nolēma doties uz Ventspili. Pēc sarunas ar Ventspils slimnīcas valdes priekšsēdētāju Juri Lāci, sadarbības piedāvājums tika izskatīts un pieņemts. «Līdz pat šim brīdim neesmu nožēlojis savu izvēli,» sarunas laikā vairākkārt uzsver rezidents Kružkovs. Savukārt Viktorijas pamatstudijas norit Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, bet ir uzsāktas dežūras arī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. «Savu studiju laikā vēl nebiju pieņēmusi lēmumu, kur strādāšu nākotnē, bet, kad pienāca brīdis aizdomāties par savu nākamo darba vietu, kādu drošības sajūtu tā spēs dot, profesionālo izaugsmi, uzreiz piekritu sadarboties ar Ventspils slimnīcu. Priecājos par savu izvēli,» pastāsta Viktorija.

Gan Viktorija, gan Artūrs ir dzimuši un uzauguši Rīgā, tomēr darbu reģionā abi uztver pavisam mierīgi, uzskatot, ka savu profesionālo karjeru iespējams veidot arī reģionā. Artūram iepriekš ir bijusi saikne ar mūsu pilsētu, jo viņa tēvs ir no Ventspils. Un vēl Ventspils piesaistījusi ar to, ka šeit ir jūra, tīra pilsētas vide, jūtama sakārtotība. «Nemelošu, sakot, ka man Rīga ir par lielu, par skaļu. Es labāk izvēlos mierīgākus dzīves apstākļus, svaigu gaisu. Pirms noslēdzu sadarbības līgumu ar Ventspils slimnīcu, kādu laiku uzturējos Ventspilī, lai vairāk sajustu šo vietu,» turpina Artūrs. Viktorija Ventspili iepazīst pilnīgi no jauna, šeit bijusi vien dažas reizes, braucot ekskursijās skolas laikā. Tomēr pozitīvās atsauksmes par šo vietu bija viņu jau iepriekš sasniegušas. «Kad atbraucu uz Ventspili, lai noslēgtu līgumu ar slimnīcu, vēlreiz pārliecinājos par to, cik šeit ir sakopta pilsētvide, attīstīta infrastruktūra, daudz puķu. Ir jūtams, ka liels uzsvars tiek likts uz bērnu un ģimeņu labsajūtu, kas mums nav mazsvarīgi un ļoti patīk,» atzīst Viktorija. Vaicāti, vai Artūru un Viktoriju var uzskatīt par topošo ģimeni, Artūra atbilde ir īsa un konkrēta: «Droši.»

Runājot par profesijas izvēli, Viktorija pastāsta, ka pediatriju izvēlējusies, visticamāk, sava rakstura dēļ, jo viņai ļoti patīk bērni. Pediatrija, viņasprāt, ir saistoša ar to, ka tā neaptver tikai vienu cilvēka orgānu sistēmu, tā ir ļoti plaša, un bērnu emocijas ir tik neviltotas, izdzīvojot tās no saslimšanas līdz atveseļošanās brīdim. Lēmums studēt medicīnu nācis viegli, lai arī ģimenē līdz šim neviena mediķa nav bijis. «Pamatskolas laikā saskaroties ar medicīnu kā sistēmu no personīgā pieredzes, ātri vien sapratu, cik svarīgi ir rūpēties par savu veselību, laikus pamanīt izmaiņas savā veselībā un cik svarīgi, ja līdzās ir labs speciālists, kurš var palīdzēt,» saka Viktorija, uzsverot, ka viņu gandarī sajūta palīdzēt cilvēkiem. Savukārt Artūrs bilst, ka viņa izvēle kļūt par ķirurgu bijusi diezgan likumsakarīga, jo nāk no mediķu ģimenes, bērnība pavadīta medicīnas gaisotnē, kuru caurvijusi ginekoloģijas, transplantaloģijas un ķirurģijas nozares. «Jau sākumskolā teicu vecākiem, ka kļūšu par ārstu, 13–14 gadu vecumā katru vasaru strādāju slimnīcā kā sanitārs, kurjers. Mediķu ģimenē ir divas galējības – bērni vai nu studē medicīnu, vai arī ko pilnīgi pretēju. Es izvēlējos medicīnu. Ģimenes ikdienas sarunas par medicīnu man loģiski palīdzējušas nonākt līdz profesijas izvēlei,» pārliecināti stāsta Artūrs, norādot, ka ķirurģija ir interesanta tieši ar to, ka vari palīdzēt pacientiem, darbojoties ar savām rokām un salīdzinoši īsā laika posmā panākot pacienta veselības uzlabojumus.

«Esam priecīgi strādāt šajā slimnīcā. Cik vien iespējams, slimnīcas vadība sniedz visu nepieciešamo atbalstu, lai mēs varētu attīstīties savā medicīnas jomā. Vadība vienmēr centīsies rast risinājumus. Ir liels prieks strādāt šajā kolektīvā, jo tas ir ļoti draudzīgs un atsaucīgs. Slimnīcā jūtama attīstība – tas viss mūs saista, tādēļ esam gatavi saistīt savu karjeru, dzīvi ar Ventspili,» sarunas izskaņā saka Artūrs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: