Kopš visā Latvijā, tostarp arī Ventspilī, ieviesta depozīta sistēma dzērienu iepakojumam, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” rīcībā nonāk informācija par ļaunprātīgu atkritumu dalītai vākšanai izvietoto konteineru bojāšanu.

Iedzīvotājus lūdzam atbildīgi izturēties pret pilsētas infrastruktūru, savukārt apsaimniekotājus aicinām sekot līdzi kārtībai un pēc iespējas novērst konteineru demolēšanu.

Veicot šķiroto atkritumu konteineru iztukšošanu, kā arī periodiski saņemot informāciju no iedzīvotājiem, konstatēts, ka pēdējā pusgada laikā, kopš darbojas depozīta sistēma dzērienu iepakojumam, ļaunprātīgi tiek bojāti atkritumu konteineri, lai piekļūtu to saturam. Tā kā vairumā gadījumu konteineri ir sagāzti un ir atlauzta to pamatne, rezultātā būtiski tiek apgrūtināta konteineru iztukšošana.

Saskaņā ar spēkā esošajiem Atkritumu apsaimniekošanas noteikumiem, atkritumu radītājiem ir aizliegts jebkādā veidā bojāt vai iznīcināt atkritumu konteinerus, pretējā gadījumā ir jāsedz to labošanas vai nomaiņas izmaksas, savstarpēji vienojoties. Savukārt nekustamā īpašuma apsaimniekotāja pienākumos ir uzturēt lietošanā nodotos konteinerus tīrus un lietošanas kārtībā.

Sīkākai informācija par atkritumu apsaimniekošanu zvanīt pa tālr. 63626920 vai rakstīt e-pastā vlk@ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    reku 11.07.2022, 13:44:02

    Būtībā pie vainas ir tie iedzīvotāji,kuri depozīta taru met konteinerā.Vajadzētu atstāt ārpusē,lai tiek cilvēkiem,kuriem nav slinkums nodot.

  • 0
    žurka 12.07.2022, 08:50:40

    Redzēju bojāto konteineru arī mūsu sētā - bet pirmais, kas ienāca prātā - ceļot uz augšu to iztukšot, pamatne vienkārši nav izturējusi smagumu, jo konteineru, kas pilns ar stikla taru, nemaz tik vienkārši nav apgāzt un atlauzt to pamatni.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: