Dārzs – tā ir miera osta, kur patverties karstā dienā un baudīt patīkamos vasaras vakarus. Tā ir vieta, kur organizēt ballītes un citus svētkus, svinot atkalsatikšanos ar draugiem un ģimeni. Taču, lai uzturēšanās dārzā būtu pēc iespējas patīkamāka un komfortablāka, būtiska loma ir dārza mēbelēm.

Raksta turpinājumā ir apkopoti vērtīgi ieteikumi, kā izvēlēties piemērotākās dārza mēbeles patīkamiem un priekpilniem atpūtas mirkļiem.

Kādas mēbeles vislabāk izvēlēties dārza labiekārtošanai

Dārza esamību pavisam noteikti novērtē ikviens privātmāju īpašnieks, jo tas sniedz iespēju būt tuvāk dabai, vienlaikus baudot ierasto komfortu. Šobrīd veikalos dārza mēbeles ir pieejamas plašā un ļoti daudzveidīgā klāstā – ir gan pītās, gan plastmasas un arī tādas, kas ražotas no dabīgajiem izejmateriāliem. Tomēr pirms iegādāties mēbeles dārzam, aicinām ņemt vērā pāris būtiskus faktorus:

  • mēbeļu svars. Ja Tu esi radošs cilvēks, kurš labprāt eksperimentē ar mēbeļu izvietojumu un izkārtojumu, bieži mainot tās vietām, iesakām izvēlēties svara ziņā vieglākas mēbeles, piemēram, pītās vai plastmasas. Mēbeles, kas ražotas, piemēram, no metāla, akmens vai masīvkoka, būs daudz smagākas un attiecīgi grūtāk pārvietojamas.

  • mēbeļu izmērs. Sāc ar dārza mēbeļu izkārtojuma plānošanu, pēc tam izmēri platību, kāda būs atvēlēta konkrētajai mēbelei un tikai tad veic pirkumu, lai izvairītos no vilšanās sajūtas, pēkšņi apjaušot, ka iegādātais galds vai dīvāns tam paredzētajā vietā nemaz neder.

  • mēbeļu uzglabāšana. Izvērtē un apdomā, kur dārza mēbeles tiks uzglabātas gada dzestrajos mēnešos. Ja vieta, kas paredzēta mēbeļu uzglabāšanai, ir salīdzinoši neliela, iesakām iegādāties tādas mēbeles, ko ir iespējams kompakti salocīt. Savukārt masīvākas mēbeles, kas izgatavotas no izturīgākiem materiāliem, palikt laukā arī ziemā, tomēr, lai pagarinātu to kalpošanas ilgumu, aicinām tās apklāt vai kā citādāk pasargāt no laikapstākļu ietekmes.

Pītās mēbeles

Pītās dārza mēbeles kļūst arvien populārākas un pieprasītākas, ja runājam par dārza vai terases labiekārtošanu. Svara ziņā tās ir salīdzinoši vieglas, turklāt izskatās pievilcīgi, un ir iespējams sakombinēt ar citām mēbelēm, tādējādi radot dizainiski saskanīgu un baudāmu kopskatu. Ja Tu uzmanību pievērs lietām, kas ražotām no dabīgajiem materiāliem, tad arī šajā gadījumā ir iespējams iegādāties mēbeles dārzam, kas izgatavotas, piemēram, no bambusa. Taču jāpiebilst gan, ka šāda veida mēbeles nebūs tik izturīgas, un to kalpošanas ilgums ir ievērojami īsāks, salīdzinot ar tām, kas izgatavotas no sintētiskā rotanga materiāla.

Plastmasas mēbeles

Mūsdienās arī plastmasas dārza mēbeles ir ļoti gaumīgas, un tās ir iespējams integrēt jebkurā interjerā. Lai arī sākotnēji var šķist, ka šāda izvēle varētu dabai nebūt diez ko draudzīga, tomēr jāsaka, ka lielākoties mēbeles tiek izgatavotas no otrreizēji pārstrādātiem materiāliem. Mēbelēm, kas ražotas no plastmasas, ir vairākas būtiskas priekšrocības. Piemēram, tās ir ļoti ērti un vienkārši kopt, mūsu Latvijas mainīgie laikapstākļi tām nespēj nodarīt būtisku kaitējumu, kā arī sakombinējot tās ar citiem dizaina priekšmetiem vai mēbelēm, varēsi izveidot ļoti gaumīgu interjeru.

Ja Tev ir svarīgi, lai arī dārzā visi elementi būtu vienojoši un savstarpēji saskanīgi, tad tādā gadījumā dārza mēbeļu komplekts būs īstā izvēle.

Dārza mēbeles ir ne vien funkcionālas, bet ar to palīdzību ir iespējams radīt pašiem savu laimes stūrīti. Interneta veikalā 1a.lv atradīsi visu nepieciešamo sava dārza labiekārtošanai – lai uzturēšanās tur būtu pēc iespējas patīkamāka.

Lasi vēl