Pašvaldības saņēmusi informāciju no valsts SIA ''Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs'' (LVĢMC) informāciju par gaisa kvalitāti Ventspilī 2021. gadā un atzīmē, ka nevienai no vielām, kurām noteikti gaisa kvalitātes normatīvi, pārsniegumi nav konstatēti.

Neviena gaisu piesārņojošo vielu (sēra dioksīda, slāpekļa dioksīda, benzola, putekļu daļiņu, ozona) vidējā koncentrācija Ventspilī 2021. gadā nav pārsniegusi normatīvajos aktos noteiktos robežlielumus cilvēka veselības aizsardzībai. Īpašu uzmanību ventspilnieki pievērš daļiņu PM10 un PM2,5. Tās ir smalkās putekļu daļiņas, kas var ietekmēt cilvēka veselību. Šo daļiņu gada vidējās vērtības un diennakts vidējās vērtības nav pārsniegušas Ministru kabineta noteiktos robežlielumus cilvēka veselības aizsardzībai.

Tā, piemēram, PM2,5 pieļaujamais gada robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai ir 20 µg/m3 un Ventspilī PM2,5 vidējā koncentrācija bijusi 13,57µg/m3, visaugstākā tā bijusi iepriekšējā gada janvārī un februārī. LVGMC savus secinājumus izdara, ņemot vērā Ventspilī nepārtrauktā režīmā darbojošos divu gaisa monitoringa staciju datus. Šīs stacijas izvietotas Ventas labajā krastā (Talsu/Tārgales ielu krustojumā) un Ventas kreisajā krastā (Jūras ielā 32). Staciju mērījumi nonāk LVĢMS un šī iestāde arī gatavo pārskatus par gaisa kvalitāti Latvijā.

Sīkāka informācija atrodama Valsts SIA ''Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs'' mājas lapā www.meteo.lv

Savukārt operatīvā informācija par PM10 un PM2,5 atspoguļota Valsts vides dienesta mājas lapā ŠEIT, kurā iekļauta informācija no Valsts vides dienesta monitoringa stacijas Jāņa iela 17.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: