7. februārī koncertzālē “Latvija” Ventspils bigbends, izpildot īpašu muzikālo programmu, atzīmēs kolektīva vadītāja Renāra Lāča dzimšanas dienu.

Veidojot šo programmu, Renārs Lācis talkā aicinājis mūziķus, komponistus un aranžiju autorus, ar kuriem gadu gaitā atradis kopīgu valodu profesionālajā jomā un kurus uzskata ne vien par kolēģiem, bet arī tuviem draugiem. Viņu vidū saksofonisti Gints Pabērzs, Kārlis Vanags, Dāvis Jurka un Māris Jēkabsons, pianisti Anna Vibe-Gorkuša un Ritvars Garoza, trombonists Krists Daubaris un vokāliste Denisa Dārzniece.

“Koncertā izskanēs darbi, kas izturējuši laika pārbaudi, ko mums, mūziķiem, gribas spēlēt vēl un vēl, bet klausītājam dzirdēt aizvien no jauna. Noteikti neizpaliks arī solistu oriģinālskaņdarbi, bet īpaša vieta šoreiz atvēlēta improvizācijai,” tā programmas izvēli raksturo Ventspils bigbenda vadītājs.

Saksofonista, producenta un mūzikas pasniedzēja Renāra Lāča vadībā Ventspils bigbends darbojas kopš 2010. gada. Koncertsastāvu veido Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pasniedzēji. Pēdējo gadu laikā Ventspils bigbends muzicējis kopā ar daudziem populāriem Latvijas māksliniekiem – Maestro Raimondu Paulu, komponistu Zigmaru Liepiņu, mūziķiem Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, Jāni Stībeli un citiem. Tāpat bigbendam bijusi iespēja uzstāties kopā ar pasaulē atzītiem ārvalstu māksliniekiem – trompetistu Gerhardu Ornigu un džeza izpildītāju Danielu Čačiju no Austrijas, zviedru mūziķi, “Grammy” balvas laureātu Magnusu Lindgrenu, igauņu vokālisti Sofiju Rubinu-Hanteri un daudziem citiem. Jau vairāk nekā 15 gadus Ventspils bigbends ir rezidējošais sastāvs mūsdienu ritma mūzikas festivālā “Ventspils Groove”.

Pasākums paredzēts tikai vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentuBērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvarosBērniem līdz 12 gadu vecumam tests nav jāuzrāda

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -5
    Renars Z 28.01.2022, 18:49:12

    Kāpēc bērns virs 12 gadiem var apmeklēt pasākumu uzrādot negatīvu testu, bet pieaugušais nevar?

  • -2
    Marta P 31.01.2022, 14:29:18

    Tāpēc, ka mūsu valdība lēma, ka vakcinēšanās pieaugušajiem ir obligāta, bērniem ne. Līdz ar to visi noteikumi tiek pakārtoti tam.

  • 0
    SIA "Kurzemes filharmonija" 31.01.2022, 15:09:23

    Visi ierobežojumi, kas saistīti ar pasākumu apmeklējumu, tiek piemēroti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" un Ministru kabineta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: