Ventspils Komunālā pārvalde kopā ar PSIA ''Ventspils Labiekārtošanas kombināts'' pagājušajā nedēļā devās uz AS ''Latvijas valsts meži'' Ziemeļkurzemes reģiona mežniecībām, lai izvēlētos Ventspilij galveno Ziemassvētku egli.

Lai izraudzītu skaistāko un kuplāko Ziemassvētku egli, pašvaldības iestādes devās uz vairākām mežu platībām, gan Ventas, gan Usmas, gan arī Mētru iecirkņiem. Tāpat kā pērnā gadā, galvenā Ventspils Ziemassvētku egle atradīsies Lielajā laukumā.

Kā stāsta Ventspils Komunālās pārvaldes direktora vietnieks Edgars Puriņš, skaistākās egles atrašana ir salīdzinoši ilgstošs process, jo jāatrod ne tikai kuplākā un augstākā, bet gan tajā pašā laikā tai ir jāatrodas pietiekami tuvu ceļmalai, lai to būtu ērti nocirst un transportēt uz pilsētu. Šis darba process tiek uzticēts PSIA ''Ventspils Labiekārtošanas kombināts'', kas izmantojot speciālu tehniku un piemērotākos variantus īsteno eglītes atvešanu uz pilsētu. Patreiz izraudzītās galvenās Ziemassvētku eglītes augstums ir ap 18 metriem un paredzēts, ka tā dosies uz pilsētu šī mēneša beigās.

Galveno svētku noskaņu šogad palīdzēs radīt kopumā sešas svētku eglītes, kas tiks dekorētas un rotātas ar spuldzīšu virtenēm un dažādām dekoratīvām figūrām. Svētku egles iedzīvotājus priecēs Lielajā laukumā, Rātslaukumā, no meža atvestās eglītes Bērnu pilsētiņā un Tirgus laukumā, bet Bērnu parkā ''Fantāzija'' un pie Ventspils domes tiks dekorētas tur jau augošās egles.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    reku 08.11.2021, 13:33:26

    Cik reizes jau nolauzta egle Voldiņplacī?
    Tāpēc vajag atrast tādu,kas augusi atklātā vietā,vismaz meža malā,ja nevar dabūt no kāda lauka.
    No meža vidus aizvēja ņemts koks neizturēs spēcīgās vēja brāzmas uz laukuma.
    Un ATSAITES uzstādot vajag lietot obligāti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: