Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumiem pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, SIA “Eco Baltia vide”, “Maxima Latvija” aicina Ventspils pilsētas un novada iedzīvotājus piedalīties šķirošanas kampaņā “Viegla šķirošanās” un līdz 17. augustam pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem.

Elektrotehnikas savākšana no pieteiktajām adresēm notiks 25. - 27. augustā, sākot no plkst. 7, visas dienas garumā. Epidemioloģiskās drošības nolūkos elektrotehnikas izvešana būs bezkontakta veidā. Pieteiktajai tehnikai tās izvešanas dienā jābūt novietotai pie nama vai ēkas ārdurvīm un ārpus nožogotas teritorijas, atkritumu apsaimniekošanas operatoram brīvi pieejamā vietā.

Akcijas laikā var nodot gan lielo sadzīves tehniku (ledusskapjus, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, veļas mašīnas u.c.), gan mazo sadzīves tehniku (virtuves kombainus, blenderus, elektriskos svarus, fēnus u.c.). Papildus var nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Minimālam svaram, lai varētu pieteikt izvešanu, jābūt vismaz 50 kg,.

Pieteikties elektronikas izvešanai var:

Piedaloties kampaņā “Viegla šķirošanās”, ikviens dalībnieks varēs pretendēt uz patīkamām un noderīgām balvām. Ventspils pilsētā un novadā starp dalībniekiem tiks izlozēta veikala “Maxima” dāvanu karte 30 eiro vērtībā, kā arī tiks piešķirta “Maxima” dāvanu karte līdzvērtīgā apmērā tam dalībniekam, kurš būs nodevis lielāko apjomu elektrotehnikas.

Vairāk par šķirošanas kampaņu “Viegla šķirošanās” lasi Latvijas Zaļā punkta mājas lapā www.zalais.lv sadaļā “Jaunumi”.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Skuja ,Vilis 25.07.2021, 08:34:30

    Redz,kā šie grib nopelnīt uz iedzīvotāju rēķina!
    Tām iekārtām vispirms mājās būtu jāizoperē viss,kas no krāsainā metāla,ko var nodot par naudu.Bet tādā gadījumā tie,maitas tādi,var arī nepieņemt.

  • -6
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 26.07.2021, 15:51:56

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro - elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi (EEIA) tālākai pārstrādei ir nododami tikai neizjauktā veidā.

    Neizjauktus EEIA var bez maksas nodot šīs akcijas ietvaros vai ikdienā šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba iela 47 un Siguldas ielā 8a, savukārt, ja iekārtas tiek izjauktas (tātad izņemta daļa no sastāvdaļām, atstājot tukšus/pustukšus iekārtu korpusus, kas nav pārstrādājami) atkarībā no iekārtu gabarītiem- jāizmet sadzīves atkritumu konteinerā, par kura apsaimniekošanu ir noslēgts līgums, vai jāapsaimnieko kā lielgabarīta atkritumi, kas ir maksas pakalpojums. Aicinām izvēlēties sev ērtāko un izdevīgāko EEIA apsaimniekošanas veidu.

  • 0
    Panzerfaust 150 26.07.2021, 16:10:14

    Tātad stūķēsim ledusskapja korpusu sadzīves atkritumu konteinerā.
    Tas gan iespējams,ja krietni saplacina ar kuvaldu.

  • -1
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 27.07.2021, 10:34:23

    Kā jau pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts ” iepriekšējā atbildē minēja, izjauktās iekārtas apsaimniekojamas atkarībā no iekārtu gabarītiem- jāizmet sadzīves atkritumu konteinerā, par kura apsaimniekošanu ir noslēgts līgums, vai jāapsaimnieko kā lielgabarīta atkritumi, kas ir maksas pakalpojums.

    Sīkāka informācija par atsevišķu atkritumu veidu apsaimniekošanas iespējām, rakstot e-pastā : vlk@ventspils.lv

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: