Nedēļas nogalē Zemessardzes 46.kājnieku bataljona šautuvē pulcējās Ventspils, Piltenes un Talsu vienību jaunsargi.

Gandrīz 30 jaunsargu pulcēšanās iemesls bija vecāko jaunsargu grupu praktiskās nodarbības „Kaujas šaušana ar triecienšauteni AK 4 un mazkalibra ieročiem”. Nodarbības vadīja Jaunsardzes instruktori seržants Mārtiņš Irbe un štāba virsseržants Gatis Tālbergs.

Ņemot vērā, ka šāda veida nodarbības tiek uzskatītas kā paaugstinātas bīstamības, tad par instruktoru – nodarbības vadītāju palīgiem no bataljona zemessargu vidus tika norīkoti zemessargi, kuriem ir atbilstoša pieredze. Atrodoties uz ugunslīnijas, katra jaunsarga darbībai vērīgi seko līdz nodarbību vadītāji un viņu palīgi. Praktiskā šaušana ir noslēdzošā nodarbība jaunsargu apmācībās un tajās piedalās tie jaunsargi, kuri mācās izlaiduma – 12.klasē.

Lai nodarbības noritētu bez aizķeršanās, par materiāli tehnisko nodrošinājuma – ieročiem, rācijām saziņai ar šautuves drošības apķēdējumu, munīcijas izdales punktu un medpunktu rūpējas 46.kājnieku bataljons.

Tā jau ir kļuvusi par labu tradīciju, kad bataljons sniedz atbalstu Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un Jaunsardzes centram Ziemeļkurzemes jaunsargu apmācību procesā.

Kā zināms, tad viens no centra uzdevumiem ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, kā arī veicināt jaunatnes pilsonisko apziņu un patriotismu.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: