Iestājoties pavasarim un uzlabojoties laika apstākļiem, Komunālā pārvalde pakāpeniski uzsāk Ventspils pludmales sagatavošanas darbus sezonai.

Pagājušajā nedēļā uzsākti visi nepieciešamie sagatavošanās darbi, kā arī veikti pirmie smilšu rakšanas darbi pludmales kāpu zonā. Vējaino laika apstākļu dēļ aizvadītajā ziemā, kas piedevām bija netipiski silta, kāpu zonā sapūsts liels daudzums smilšu, kas nozīmē, ka pamatīgi aizpūstas arī visas gājējiem paredzētās ieejas. Vietām smilšu kārta pludmales ieejās ir uzaugusi pat par diviem metriem.

Tāpēc, lai nodrošinātu nokļūšanu pludmalē, šopavasar viens no svarīgākajiem darbiem ir ieeju attīrīšana. Lai to izdarītu, šoreiz nepieciešams izmantot gan buldozeru smilšu stumšanai, gan ekskavatoru smilšu pārkraušanai. Pēc visu ieeju attīrīšanas tiks izvietoti arī ieejas laipu celiņi, kā arī pakāpeniski tiks sakārtots viss pludmales inventārs.

Oficiālais peldsezonas sākums šogad ir 15. maijs, un līdz tam laikam plānots pabeigt visus pludmales sakopšanas darbus.

Foto: Ventspils Zilā karoga pludmale pamazām tiek saposta jaunajai sezonai. Tā kā vietām ieejās smilšu kārta palielinājusies pat par diviem metriem, talkā nāk arī buldozers.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Mimmīte 16.04.2020, 07:02:10

    Būs skaista sezona! Visi maskās, un leiši kombenzonos!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: