Ar FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas spēli jauno sezonu šodien uzsāks BK Ventspils, viesos tiekoties ar Ungārijas čempioniem Falco. Uzvarētājs divu spēļu summā iekļūs Čempionu līgas pamatturnīrā.

Falco komanda šajā sezonā jau ir aizvadījusi oficiālās spēles, jo Ungārijas čempioniem nācās piedalīties kvalifikācijas 1. kārtā, kur bija jātiekas ar Rumānijas klubu CSA Oradea. Otrās spēle izvērtās dramatiska, jo bija nepieciešams papildlaiks, lai noskaidrotu, kura komanda kvalificēsies nākamai kārtai. Tikai ar +3 punktiem tas izdevās ungāriem.

Šo būtisko faktu atgādina arī ventspilnieku galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: «Mums visiem jāatceras, ka spēle ilgst 80 minūtes, tāpēc jāspēlē disciplinētu komandas spēli.» Visockis-Rubenis uzsver, ka pretinieku komandai noteikti palīdzēs mājas sienas, un viņu fani iedos papildus enerģiju, tomēr ventspilnieki noskaņoti bezkompromisa cīņai un uzvarai. Jāatzīmē, ka šī spēle ventspilniekiem būs pirmā oficiālā spēle 2019./2020. gada sezonā.

Savukārt Falco komandas galvenais treneris Gašpers Okorns, kurš ir bijis arī Ventspils galvenais treneris, uzsver, ka respektē ventspilniekus: «Gadu no gada Ventspils startē Eiropas sacensībās. Viņi zina kā spēlēt Eiropā, un Ventspils komandai tā ir neliela priekšrocība šajās cīņās. Viņiem ir jauns treneris, daudz jaunu spēlētāju, un šajā ziņā mēs esam līdzīgās situācijās. Abām komandām ir nepieciešams vairāk laika, lai saspēlētos un kļūt labākiem. Es sagaidu divas ļoti smagas spēles, un mēs izdarīsim visu, lai ventspilniekus pārsteigtu.»

Lai gan Falco sastāvā ir četri leģionāri, pirmajās divās Čempionu līgas kvalifikācijas spēlēs vilcēju netrūkst arī starp vietējiem spēlētājiem. Piemēram, Perls vidēji mačā guvis 12,5 punktus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un izcīnījis 5,5 atlēkušās bumbas, bet rezultatīvākais ar vidēji 15,5 punktiem ir vasarā no cita Ungārijas kluba Alba pārvilinātais Marko Filipovitijs.

Precīzi 15 punktus un sešas bumbas līdz šim savācis otro sezonu pie Okorna spēlējošais amerikānis Džavonte Rediks, bet nākamais ar 11,5 punktiem mačā ir vēl viens ungārs – Šilards Benke. Falco izmanto visai plašu spēlētāju rotāciju, jo vismaz 15 minūtes tikušas deviņiem spēlētājiem un tikai divi no viņiem ik maču strādājusi vismaz pusstundu. Tikmēr Ventspils komanda vēl nav aizvadījusi oficiālas spēles, bet pārbaudes mačos ir iezīmējies, ka līderu lomas var uzņemties ikviens spēlētājs.

Spēles sākums šovakar plkst. 19 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs vērot Basketbola Čempionu līgas Youtube kanālā ŠEIT.

Savukārt atbildes spēle Ventspilī norisināsies 29. septembrī arī plkst. 19.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Bormentāls II 26.09.2019, 13:01:10

    Bildē,izņemot divus,visi baltie cilvēki.Tas priecē.

  • -6
    Toliks 26.09.2019, 13:51:13

    Būtu nauda vairāk klubam , būtu vairāk mellie

  • -1
    Margrieta345 26.09.2019, 16:40:28

    Nevajag mums nēģerus vai mulatus,Tolik!

  • 0
    karlito 26.09.2019, 15:05:39

    Novēlu klubam veiksmi,iztikt bez traumām,un spēlētājiem kā arī treneriem parādīt visu,ko uz komanda ir spējīga,par bkVentspils!

  • -1
    keda 26.09.2019, 16:03:02

    Cerams, būs ne tikai interesanti, bet arī aizraujoši un pārsteidzoši! :) Lai izdodas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: