Ventspils un Skrundas novados notiks militārās mācības Zobens 2019, kuras turpināsies līdz 29. septembrim.

Mācību mērķis ir pilnveidot Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes sadarbību ar Valsts robežsardzi, valsts drošības struktūrām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām, realizējot valsts aizsardzības uzdevumus brigādes atbildības teritorijā. Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla Namejs 2019 un šīs mācības ir to sastāvdaļa.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde aptver visu Kurzemes novadu un daļu Zemgales novada teritorijas. Brigādes pakļautībā atrodas štābs Kuldīgā, Zemessardzes 44. kājnieku bataljons Liepājā, Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljons Kuldīgā, Zemessardzes 46. kājnieku bataljons Ventspilī, Zemessardzes 51. kājnieku bataljons Dobelē un Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljons Jelgavā.

Iedzīvotāju ievērībai

Mācību laikā tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud veselību un dzīvību. Atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. Latvijas un sabiedroto karavīru un tehnikas pārvietošanās pa laukiem, mežiem un ceļiem ir saskaņota un notiek mācību ietvaros.

Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: