Vai Kurzemes granulu skurstenis izmet gaisā kaitīgas ķīmiskās vielas, kas apdraud iedzīvotājus? Ventas Balss centās to noskaidrot. Vairāki Pārventas un Krievlauku iedzīvotāji ir pārliecināti, ka kopā ar tvaiku izdalās indīga viela – fenols.

Ar skursteni, no kura veļas bagātīgi dūmu mutuļi, SIA Kurzemes granulas ir viens no pamanāmākajiem uzņēmumiem Kustes dambī izvietoto ražotņu vidū. Tajā, izmantojot svaigas skujkoku zāģskaidas un ēveļskaidas bez mizas piejaukuma, ražo kokskaidu granulas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Viesturs Grīnbergs skaidro: «Granulu ražošanā netiek izmantotas otrreizējās izejvielas, piemēram, mēbeles un skaidu plāksnes, tajās nav ne līmvielu, ne krāsu, kuru sastāvā varētu būt fenols.

Caur skursteni izdalās tvaiks, kas rodas granulu ražošanas procesā.» Katru stundu caur dūmeni tvaika veidā izgaro 7–8 tonnas ūdens. Piedevām Grīnbergs piedāvā iespēju skurstenī nokūpināt zivis – tik droši un nekaitīgi ir no skata draudīgie dūmu mutuļi. Vienīgi zivīm nepieciešama alkšņa malka, bet granulu ražošanai vairāk tiek izmantoti skujkoki.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: