Pazeminoties gaisa temperatūrai un iestājoties pirmajām salnām, šonedēļ pakāpeniski tiks izslēgtas un ieziemotas visas Ventspils pilsētas strūklakas.

Lai sagatavotu visas strūklakas pārziemošanai un pavasarī atkal bez sarežģījumiem tās varētu ieslēgt, tiks iztukšotas to sistēmas no ūdens, notīrītas nogulsnes un noņemtas tehnoloģiskās iekārtas, kurām tiks veikti profilaktiskie atjaunošanas darbi.

Šogad ventspilniekus un pilsētas viesus priecēja pavasarī modinātās pilsētas astoņas strūklakas - „Saules laiviņas” Jaunpilsētas laukumā, strūklaka „Lāses” pie Ventspils augstskolas, strūklaka Dzirnavu laukumā, „Kuģu vērotājs” Ostas ielas promenādē, „Kāpu priede” Pārventas centrā un abas peldošās strūklakas - Reņķa dārza dīķī un Vidumupītē pie Lielā prospekta, kā arī strūklaka “Fregate “Valzivs””.

Strūklakas “Fregate “Valzivs”” ieziemošanas process tehniskā izpildījuma ziņā būs vissarežģītākais un notiks visas nedēļas garumā, jo strūklaku veido 20 masti, 8 rājas, kā arī karoga masts. Masti aprīkoti ar apgaismojuma un miglas efektu - ir paredzēta gan mehāniska mastu tīrīšana, ar gaisa spiedienu iztīrot mastu ūdens un miglas caurulītes, gan vanšu pārspriegošana, kā arī karodziņu noņemšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: