Līdz Latvijas klubu futbola sezonas noslēgumam atlikušas piecas kārtas – četras Virslīgā un kausa izcīņas fināls –, un tajās visās piedalīsies arī FK Ventspils, protams, tiecoties pēc augstākajām virsotnēm.

Ventspilnieku treneris Dejans Vukičevičs pēc kādas no pēdējām Virslīgas spēlēm izteicās, ka viņa komandai šajā sezonā atlikuši tikai finālmači – tieši tik svarīga ir katra no spēlēm. Līdz šim rudenī klubu kalendārā pauzes ievilka izlases spēles Nāciju līgā, bet atlikušie mači gan tiks aizvadīti bez tādām. Jau rīt Ventspils atsāks dalību Virslīgā, bet 10. novembrī kļūs zināms visu vietu sadalījums.

Ventspilnieki sestdien savā laukumā uzņems pašreizējos valsts čempionus Spartaka futbolistus, ar kuriem attiecības šajā sezonā veidojušās ļoti interesanti. Visi trīs mači noslēgušies ar rezultātu 2:1, turklāt vienmēr uzvaru svinējuši viesi. Līdz ar to Ventspils rēķinā ir divi šādi panākumi, bet jūrmalnieki uzvarējuši vienā mačā, taču paveikuši to tieši kurzemnieku laukumā, kur risināsies arī sezonas pēdējā savstarpējā cīņa. Vukičeviča padotajiem punktu zaudēšana šajā sezonā vairs nav plānota (lai turpinātu cīņu par titulu, to vienkārši vairs nedrīkst atļauties), tā ka nav šaubu, ka ventspilnieki darīs visu, lai izjauktu šo interesanto tradīciju.

Interesants ir fakts, ka visus piecus Ventspils vārtus mačos ar Spartaku guvuši dažādi futbolisti – Tosins Aijeguns, Abdulahi Alfa, Oleksijs Antonovs, Steniu un Fortešs, turklāt vēl reizi bumbu savos vārtos raidījis aizsargs Rašids Obuobi. Kopumā salīdzinot komandu sniegumu, jāatzīst, ka sezonas izskaņai labāk gatavi laikam tomēr ir tieši ventspilnieki, kas uzvarējuši sešos mačos pēc kārtas un deviņās no desmit pēdējām spēlēm (ieskaitot kausa izcīņu). Spartaks pēdējās desmit cīņās pa trim reizēm uzvarējis un spēlējis neizšķirti, bet četrās spēlēs ciesti zaudējumi, tajā skaitā ļaujot pie pirmās uzvaras Virslīgā tikt čempionāta pastarīšiem valmieriešiem. Protams, tā visa ir tikai statistika, bet notikumus ceturtajā savstarpējā cīņā noteiks tikai tas, ko katras komandas spēlētāji paveiks vai nepaveiks laukumā.

Kamēr lielākā daļa kluba Ventspils spēlētāju cītīgi trenējās un arī tikās ar futbola akadēmijas jaunajiem censoņiem, trīs spēlētāji devās talkā Latvijas izlasei Nāciju līgas spēlēs pret Kazahstānu un Gruziju. Īpašas šīs spēles kļuva Vadimam Žuļevam, kurš otro reizi nopelnīja izsaukumu uz izlasi, turklāt šoreiz piedzīvoja arī savu debiju. Mačā ar kazahiem Žuļevs palika rezervē, bet spēlēja divi citi ventspilnieki – Ritvars Rugins un Vitālijs Jagodinskis –, taču mačs noslēdzās ar 1:1. Savukārt pret Gruziju aizsardzības flangā tika sūtīts arī Vadims (spēlēja arī Jagodinskis, Rugins rezervē), bet mačs visai komandai sanāca pagalam nesekmīgs – pēc pirmā puslaika 0:2, bet visā spēlē zaudējums ar 0:3. Nav gan nekāda iemesla neveiksmē vainot tieši Žuļevu, taču skaidrs, ka pēc šāda mača arī iemesla priekam nav nevienam. Atliek cerēt, ka Ventspils trio būs ticis pie sportiska niknuma, kas tieši noderēs Virslīgas noslēgumā un Latvijas kausa finālā.

Vēl par ventspilnieku finālmaču kalendāru, kas nebūt nav vienkāršs. Tajā paredzēti arī izbraukuma mači ar divām citām pirmā trijnieka komandām, turklāt ar līderi Riga FC jātiekas pat divas reizes pēc kārtas – vispirms nākamajā trešdienā kausa finālā, bet svētdien arī Virslīgas spēlē. Vēl pēc nedēļas jāspēlē ar RFS, bet sezona tiks noslēgta savā laukumā ar maču pret Mettu/LU.

Ar maču pret Rīgas studentiem noslēgsies ne tikai futbola sezona, bet arī loterija, kurā līdzjutējiem bija iespējams tikt pie vērtīgām balvām no FK Ventspils, bet kādam no viņiem – arī pie jaunas automašīnas Volkswagen T-Rock. Automašīnas izloze paredzēta 11. novembrī un tajā piedalīsies visi tie, kas ventspilnieku mājas spēlēs tikuši pie galvenās balvas. Tā futbola faniem vēl ir divas iespējas tikt pie biļetes, kuras galvenā balva ir jauna automašīna – rītdienas spēle ar Spartaku un 10. novembra mačs ar Metta/LU.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: