Ugunsgrēkā cietušās ēkas Karlīnes ielā 38 īpašniekiem jāveic mājas gruvešu piespiedu novākšana, lēmusi Ventspils dome. 24.jūlijā ēka cietusi ugunsgrēkā. Pašlaik minētajā teritorijā saglabājusies gruvešu kaudze un daļēji nobrukusi ķieģeļu mūra siena.

Ventspils domes Būvniecības administratīvā inspekcija vērsās pie ēkas īpašniekiem ar aicinājumu līdz 4. septembrim reģistrēt atļauju ēkas gruvešu novākšanai un teritorijas sakārtošanai, pēc kā veikt gruvešu novākšanu. Līdz šim īpašnieki nav veikuši pasākumus teritorijas sakārtošanai, līdz ar to īpašnieku bezdarbības rezultātā ēkas stāvoklis turpina apdraudēt cilvēku drošību, kā arī vizuāli bojāt Ventspils pilsētvides ainavu, skaidroja domē. Ēka robežojas ar gājēju ietvi un zemes gabalu, uz kura atrodas publiska ēka – teātra nams "Jūras vārti".

Gadījumā, ja īpašnieki nepildīs domes prasību, pašvaldība varēs organizēt nojaukšanas darbus atbilstoši normatīvo aktu normām.

Lasi vēl

Komentāri (21)

  • 0
    Nah Nahs. 15.10.2018, 12:11:30

    Pat drupu novākšanai vajagot atļauju...
    Tāpēc jau nav brīnums,ka cilvēki ar to darbu nesteidzas.
    Kas tādu stulbumu izdomājis,vai arī citās pilsētās tā notiek?

  • -9
    Būvniecības administratīvā inspekcija 15.10.2018, 15:35:16

    Ventspils pilsētas domes (turpmāk – Dome) Būvniecības administratīvā inspekcija informē, ka atbilstoši Būvniecības likuma 21.pantā noteiktajam, gadījumā, ja būve ir pilnīgi vai daļēji sagruvusi, šīs būves īpašniekam atbilstoši pašvaldības lēmumam tā jāsakārto vai jānojauc. Gadījumā, ja attiecīgā būves īpašnieks nepilda šādā pašvaldības lēmumā noteiktās darbības, pašvaldībai tiek piešķirtas tiesības veikt šāda lēmuma piespiedu izpildi, tā izpildes izmaksas piedzenot no attiecīgās būves īpašnieka.
    Tāpat pašvaldība, ievērojot labas pārvaldības principus, pirms Domes lēmuma pieņemšanas, vēršas pie attiecīgās būves īpašnieka, aicinot labprātīgi sakārtot tam piederošo būvi.
    Norādām, ka Latvijas Republikas likumdevējs šādu kārtību ir noteicis visā valstī.
    Pateicamies par ieinteresētību Ventspils pilsētvides sakārtotībā.

  • 0
    yolo 29.10.2018, 18:05:44

    Inspekcijas ierēdni, pirms raksti savus garos palagus, vismaz izlasi uz ko tu atbildi. Jautājums bija- kāda sūda pēc man ir vajadzīga atļauja, lai savāktu SAVUS gruvešus no SAVAS zemes.
    Tur arīaiziet mūsu nodokļi- daļa bezjēdzīgā birokrātijā, otra daļa ierēdņos, kas gudri lej murgus, neiedziļinoties lietas būtībā

  • -1
    Opaps 15.10.2018, 12:36:25

    Interesants jautājums. Sodienas VB , Lembergs sūdzās ,ka Vides dienestā ir birokrātija. Bet pie mums ir tāpāt.

  • 0
    Nif nifs 15.10.2018, 15:37:30

    Un tieši Ventspils domē birokrātija ir īpaši augstā līmenī. Sākot staigāt pa kabinetiem ar savu vajadzību, būs neiespējami jau no sākuma uzzināt, cik bieži un cik ilgi tev būs jāstaigā. Tikai no katra kabineta pēc attiecīga laika (kurš paredzēts kāda paraksta saņemšanai vai dokumenta sagatavošanai) sūtīs atkal uz nākamo. Aiz stūra, stāvu augstāk, stāvu zemāk, gaiteņa galā...bezgalīgi.

  • -6
    Arnis Junge 15.10.2018, 16:02:41

    Nu nezin gan. Man vajadzēja dabūt atļauju, lai nojauktu šķūni un vispār nebija problēmas. Jā, vienā kabinetā neizdevās visu uzreiz nokārtot, bet laipni norādīja, kur doties tālāk. Tas jau noteikti atkarīgs ar kādu attieksmi paši dodas pie tiem cilvēkiem. Neiet jau runa tikai par domi, es šeit runāju par visiem valsts institūciju darbiniekiem.

  • -2
    Nif nifs 15.10.2018, 20:06:26

    Ne vārda nerakstīju, ka kāds būtu bijis nelaipns. Nē, cilvēciski attieksme bija laipna pat tad, ja kādā kabinetā trāpījās ieiet ne-pieņemšanas laikā. Bet kopā....pusgads! Turpu, šurpu. Birokrātijas zieds visā krāšņumā.

  • 0
    Anita 15.10.2018, 17:04:25

    Tā ir ,ja pašvaldību vadītāju krēslos sēž mazi ķeizariņi ar šizofrēnijas iezīmēm , tad ierīko kabinetus bez sava gala , lai mirstīgie var kārtīgi izstaigāties parakstus un zieģeļus meklēdami , un tas jau nav tikai Ventspilī . Absurdi ir tas ,ka man , lai nojauktu savu personīgo šķūni vēl atļauja caram jāprasa . Kā tad ir ar to , ka privātīpašums ir svēts, man šķūnis - mana pils ,ko gribu to daru , sadomājuši visādus saistošos un nesaistošos noteikumus līdz ārprātam. Gribēja jau arī par šķūni un mazmājiņu iekasēt NĪN .

  • -1
    Egils Liepins 15.10.2018, 22:36:25

    Savukārt iedzīvotāji uzdod ievēlētajiem deputātiem ievēlēt priekšsēdētāju atbilstoši likumam. Ja nē - ar kā pa di pa dū ā šitādus deputātus.

  • -1
    Ivars Jansons 15.10.2018, 23:04:11

    Man vēl gaišā atmiņā, kā tas dūšīgais Blumbergs no Domes bija atskrējis skatīties kā sadeg viss, kas var sadegt... Piecas ugunsdzēsēju mašīnas bija par maz, lai kaut ko izglābtu!!! Vai Domes kabinetos šo neveiksmi neapsprieda??? Kurš tur ir tas galvenais Domē tagad?

  • -2
    Krišs Daugulis 16.10.2018, 06:39:06

    Mazuļa pilsētā ar rītdienu variants, ka cilvēkiem, kas palikuši bez jumta un iedzīves, varētu nebūt līdzekļu gruvešu nojaukšanai laikam netiek pat pieļauts...

  • -6
    ^^—^^ 16.10.2018, 09:00:11

    Kāds sakars te ar Mazuļiem draudzīgu pilsētu un graustiem. Kriša kungs - ja esat gatavs izlikt žulti, dariet to mazliet saturīgāk. Piesaukt visu pēc kārtas mūsdienās ir kļuvis ļoti neprofesionāli.

  • -2
    Ivars Jansons 16.10.2018, 09:23:04

    Paldies Dievam, ka ugunsdzēsēji paglāba Jūras vārtus no aizdegšanās!!! Te nu mans padoms dzēsējiem nostrādāja, vai ne, infrastruktūras neveiksminiek??? Kad varu aizskriet uz pieņemšanu??? Kāpēc mūc jau 177 reizes???

  • -10
    ^^—^^ 16.10.2018, 09:25:16

    Fui, nelabi.
    Vēlēšanas ir beigušās - kur tad nu jūs te vēl ar komentāriem aizkavējies!? :D

  • 0
    All-cash 16.10.2018, 09:44:56

    Lai nomainītu savai garāžai jumtu , jāiet uz domi pēc atļaujas . Jāsaskaņo jaunais segums . Lai izvestu vienu kubu veco šīferi , jāmaksā 61 eiro . Ja pieķers ,ka patvaļīgi , cietums .

  • 0
    Janis Zvejnieks 29.10.2018, 13:34:30

    Ka saka ,katram hitrijam dibenam atradisies pareiza skruve ar pareizo vitni. nevis staigat pa kabinetiem,bet uzbert 4 kamazus ar melnzemi un iestadit zali. Bus smuki tapat ka lielaja laukuma

  • -1
    Latvija pāri visām! 29.10.2018, 18:13:20

    Pasisti ar 'pilsētbūvniecisko ainavu' ka jāsmejas.
    Ir būts daudzviet un redzētas pilsētas, kur tiešām vērojama kāda kopīga pilsētbūvniecības koncepcija un ainava, kas pilsētu izdaiļo.
    Bet Ventspils nav no tām.
    Ir atsevišķas glītas būves ar rozīnīti
    (ka jūras zilā uz Jūras ielas) , ir ne tik glītas, bet nekāda acīmredzama ainaviskā koncepcija nav vērojama.
    Par to laikam ierunājas vien, kad vajag neielaist kādu veikalu tīklu V-pilī vai paģērēt kaut ko no privātiem.

  • -1
    Latvija pāri visām! 29.10.2018, 18:16:46

    Kādreiz staigāju pa domes birokrātu kabinetiem kādā ar būvniecību saistītā lietā un tiešām - rezultāts bija vien tad, kad redzēja ka sākšu vienkārši šiem uzbraukt.

  • -3
    Arnis Junge 30.10.2018, 10:12:01

    Sasmējos. :D Par Domi runā kā par kaut ko kosmisku, bet gandrīz katram otrajam tur strādā kāds rada gabals vai paziņa. Nu nav tie cilvēki - necilvēki. Mēs jau visi kaut kādā sistēmā strādājam (vai uzņēmēju vai valsts) - Dome vienkārši ir publisks, tāpēc viegli visu komentēt.

  • -3
    Būvniecības administratīvā inspekcija 31.10.2018, 09:45:18

    Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvā inspekcija (turpmāk – BAI) informē, ka Latvijas Republikas likumdevējs normatīvajos aktos visā valstī ir noteicis vienotu kārtību, kādā ir veicama būvju nojaukšana, tajā skaitā paredzot noteiktu atļauju saņemšanu šādu darbu veikšanai. Ventspils pilsētas pašvaldībai nav nekādu tiesību nepildīt vai atcelt likumdevēja noteiktās prasības būvju nojaukšanai.
    Ventspils pilsētas dome, apzinoties, ka konkrētajā situācijā faktiski ir jāveic ēkas Karlīnes ielā 38 palieku novākšanu, ir izšķīrusies par atvieglota procesa uzdošanu ēkas īpašniekiem, nosakot, ka jāsaņem tikai atļauja (orderis) par tiesībām veikt darbus pilsētas teritorijā un atsevišķa būvniecības ieceres dokumentācija ēkas nojaukšanai nav jāizstrādā.

  • -3
    Būvniecības administratīvā inspekcija 31.10.2018, 09:45:31

    Ir būtiskas atšķirības starp ēkas nojaukšanas darbiem (arī šajā gadījumā, kad zem gruvešiem joprojām ir saglabājušās atsevišķas ēkas daļas), pēc kā ir jāfiksē ēkas pastāvēšanas beigu fakts un atkritumu savākšanu no īpašuma. Neskatoties uz to, ka BAI nekad nav pieprasījusi saņemt atļauju atkritumu, t.sk. būvniecības atkritumu, savākšanai no īpašuma teritorijas, ēkas īpašnieki joprojām nav savākuši ne atkritumus, ne būvgružus no īpašuma teritorijas, kā arī nav nodrošinājuši, ka pagaidu žogs, kas norobežo sagruvušo ēku, netiek regulāri izpostīts. Norādām, ka gadījumā, ja ēkas īpašnieki noteiktajā termiņā neuzsāks ēkas gruvešu novākšanu, pašvaldība ēkas gruvešus novāks, tam izlietotos finanšu līdzekļus piedzenot no ēkas īpašniekiem.
    Pateicamies par ieinteresētību Ventspils pilsētvides sakārtotībā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: