Sestdien, 7. aprīlī, plkst. 11.00 Ventspils Dzirnavu laukumā norisināsies sniegpulkstenīšu stādīšanas talka. Pilsētas pašvaldība aicina pavasarī ikvienu ventspilnieku kopīgi padarīt Dzirnavu laukumu ziedošāku.

Jau ceturto gadu pēc kārtas, sagaidot pavasari, Ventspilī tiek piekopta jauna tradīcija – organizēta sniegpulkstenīšu stādīšanas talka. Šogad kuplā skaitā pulcēsimies Dzirnavu laukumā, kopā iestādot jau sagatavotos vai līdzpaņemtos sniegpulkstenīšu stādus. Viss talkai nepieciešamais inventārs talciniekiem būs pieejams uz vietas – Dzirnavu laukumā.

Pirmās divas sniegpulkstenīšu stādīšanas talkas – 2015. un 2016. gadā – notika Reņķa dārzā, kur pulcējās vairāk nekā simts sniegpulkstenīšu stādītāju. Talkas notika pie Reņķa dārza gājēju tiltiņa, kas atrodas tuvāk Sporta ielai un automašīnu stāvlaukumam. Divu gadu laikā Reņķa dārzs tika papildināts ar teju 2000 sniegpulkstenīšu ceriem. Aicinām ik pavasari pastaigu laikā apskatīt, kā klājas talkas laikā iestādītajām sniegpulkstenītēm!

Pagājušais gads pilsētai bija gana nozīmīgs – sniegpulkstenīšu talkā notika Ginesa pasaules rekorda Vis­ātrāk un visvairāk cilvēku vienlaicīgi iestāda sīpolpuķes uzstādīšana. Par godu Latvijas valsts simtgadei sešās minūtēs, 28 sekundēs un 44 sekundes simtdaļās 1293 dalībnieki Sarkanmuižas pļavā iestādīja 7756 sīpolpuķu cerus. Sniegpulkstenītes veidoja Latvijas valsts kontūru un skaitli 100.

Sniegpulkstenīšu talku organizē pilsētas pašvaldība sadarbībā ar ilggadējo Ventspils apstādījumu apsaimniekotāju, dārzu mākslas uzņēmumu un šī pasākuma iniciatoru – uzņēmumu SIA Galantus, kas pilsētai ik gadu dāvina vairākus simtus sniegpulkstenīšu stādu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    ozols 06.04.2018, 09:35:15

    Vienkārši nākam un sastadam pavasara skaistos ziedus ,sniegpulkstenīšus ! Skaitļi,rekordi......

  • 0
    Andrejs Pornieks 06.04.2018, 12:24:47

    Skaitļi, rekordi, tas ir lielveikalu iepakojumu atliekas pilsētas koku zaros.
    Pavirša tāda domā, varbūt to stādīšanu labāk organizēt kaut kā pēc pavasara tīrīšanas darbiem?

  • -1
    No malas 08.04.2018, 09:50:33

    Sniegpulkstenīšu stādīšanai piemērotāks laiks ir rudenī!
    Kāpēc tāda ākstīšanās katru pavasari,lai izrādītos,vai?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 09.04.2018, 10:37:00

    Sniegpulkstenīšu stādīšanas talka ir izveidojusies kā pilsētas tradīcija, sanākot kopā ģimenēm ar bērniem, pirms tam noteiktā vietā papildinot pilsētas skvērus iestādot sniegpulkstenītes, kas pavasaros pilsētai ļauj izskatīties ziedošākai.

    Sniegpulkstenītes stāda pavasarī, taču arī rudenī var veikt to sīpolu stādīšanu, tikai parasti rudenī sniepulkstenītes ir noziedējušas un sīpoli ir jāiegādājas speciālās stādu audzētavās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: