Būvniecības administratīvā inspekcija (turpmāk BAI) turpina aktīvi veikt darbu ar vidi degradējošām un cilvēku drošību apdraudošām būvēm Ventspils pilsētā.

Ventspils pilsētas dome ir pieņēmusi lēmumu par vidi degradējošu un cilvēku drošību apdraudošu ēku Skroderu ielā 11A un Skroderu ielā 13, Ventspilī iegādi ar mērķi tās sakārtot, saglabājot kultūrvēsturisko mantojumu Ventspils Vecpilsētas apbūvē, atjaunojot vēsturisko dzīvojamo māju apbūvi, vienlaikus nodrošinot patstāvīgu iedzīvotāju klātbūtni šajā rajonā.

Tāpat Ventspils pilsētas dome ir pieņēmusi lēmumu par ēkas Kuldīgas ielā 4, Ventspilī daļas iegādi, tādējādi nodrošinot, ka pašvaldībai piederēs visa ēka Kuldīgas ielā 4. Šo ēku atjaunojot, plānots tajā izveidot dienas aprūpes centru, lai uzlabotu bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un personu ar garīga rakstura traucējumiem sociālo aprūpi, kā arī apmierinātu šo personu vajadzības pēc sabiedrībā balstītiem sociāliem pakalpojumiem.

Ir uzsākti vidi degradējošas ēkas Lāčplēša ielā 5B nojaukšanas darbi, kā arī izdota atļauja uzsākt darbus ēkas Ganību ielā 116 pārbūvei par daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku.

Laika periodā no šī gada 26. marta līdz 29. martam BAI ir virzījusi jautājumu par bijušo mūzikas vidusskolas ēku Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2 piespiedu sakārtošanu. Jautājums, kas iepriekš atbalstīts Ventspils pilsētas domes Nekustamā īpašuma sakārtošanas un namīpašumu remontdarbu kvalitātes vērtēšanas komisijā un Pilsētas attīstības komisijā, tiks skatīts Ventspils pilsētas domes Finanšu komitejā, pēc kā tas tiks virzīts izskatīšanai domes sēdē.

Ventspils pilsētas domē izskatīšanai ir iesniegta būvniecības iecere blakus jaunbūvējamajam piebraucamajam ceļam pie Dienvidu mola esošās saldētavas ēkas pārbūvei Medņu ielā 44, Ventspilī, kā arī teritorijas sakārtošanai Medņu ielā 42 un 44.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Pornieks 06.04.2018, 09:41:12

    https://www.facebook.com/Smartly2/videos/1888578017833792/

  • 0
    Pornieks 13.04.2018, 19:33:17

    Pēc idejs nāvig aktuāl, vismaz kāds tās bezmaksas sab tualtetes pūlas beidzot satīrīt nevis ņemties ar moderno konditoreju.
    Tomēr nāk prātā manas bērnu dienas kas Skroderielā no čīčiņiem varēja brīvi pa snuķi norauties.
    Tagad viņš ir aiztaisījis žogu no tās puses kur bija ielikts bruģis un pats izbraukājis pavasara zelmeni no otras.
    Apsveicami, darbarūķi, gandrīz numuru pierakstīju.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: