Ventspils pašvaldība plāno īstenot vairākus projektus, atjaunojot sliktā stāvoklī esošās ēkas Ventspils vecpilsētā, preses konferencē informēja pilsētas mērs Aivars Lembergs.

Daudzas ēkas vecpilsētā ir sliktā un pat avārijas stāvoklī, jo padomju laikā īpašumi netika pienācīgi kopti, bet pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas denacionalizētos namus kādreizējo īpašnieku mantinieki saņēma sliktā tehniskā stāvoklī. Arī tagad ēku īpašnieki ar retiem izņēmumiem nekādas ieguldījumus šajos namos neveic, jo viņiem nav tam nepieciešamo līdzekļu, atzina Lembergs.

"Esam sākuši vairāku projektu realizaciju, lai iedvestu dzīvību vecpilsētai un tādā veidā piesaistītu arī investorus," sacīja Lembergs.

Viena no pašvaldības iecerēm paredz divu gadu laikā Pils ielā 45/47 atjaunot avārijas stāvoklī esošās vēturiskās ēkas un uzbūvēt jaunbūvi, paredzot tur gan dzīvokļus, gan biroju telpas uzņēmumiem, kas darbojas informācijas tehnoloģiju jomā. Šai būvniecības iecerei jau ir izstrādāts tehniskais projekts, un 2,88 miljonu eiro vērtajam projektam plānots piesaistīt arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu.

Tehniskais projets ir gatavs arī dzīvojamo ēku kompleksam Ūdens ielā, kur pirms dažiem gadiem tika nojauktas vairākas avārijas stāvoklī esošās mājas. Jauno ēku fasāžu risinājums būs ļoti tuvs vēsturiskai Ūdens ielas historisma jūgendstila apbūvei.

Ventspils pašvaldība nolēmusi iegādāties arī ēku grupu Skroderu ielā 11 a un 13, nākotnē tur paredzot izbūvēt jaunus dzīvokļus.

Skroderu ielai Ventspils vēsturiskajā apbūvē ir nozīmīga vieta. "Ja šīs ēkas iet postā, tādā gadījumā Skroderu iela faktiski "pazūd"," skaidroja Lembergs.

Savukārt ēkā Kuldīgas ielā 4, kas gan atrodas nedaudz nostāk no pilsētas vissenākās daļas, plānots izveidot dienas aprūpes centru bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un personām ar garīga rakstura traucējumiem. Uz jaunajām, divreiz plašākajām telpām pārcelsies atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", kas jau pašlaik sniedz dienas centra pakalpojumus.

Lembergs pauda cerību, ka šīs pašvaldības iniciatīvas būs kā piemērs un stimuls arī privātajiem investoriem aktīvāk izvērst darbību vecpilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    krusttēvs vilhelms 31.03.2018, 09:33:27

    Lemberg, paseko līdzi savai radiniecei krustmāteiflorencei un ,lai viņa padomā ,ko runā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: