Ventspils poliklīnikā šonedēļ norisinājās Informācijas dienas pasākums, kurā varēja uzzināt vairāk par poliklīnikas jaunumiem, kā arī noskaidrot aktuālo informāciju par gaidīšanas rindām uz valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

Informācijas dienā ar iedzīvotājiem tikās pašvaldības SIA “Ventspils poliklīnika” valdes priekšsēdētāja Dace Sormule. Kopš iepriekšējā Informācijas dienas pasākuma, kas norisinājās aizvadītā gada novembrī, pagājuši vairāki mēneši, un pa šo laiku gan ieviesti jauni pakalpojumi, gan piesaistīti jauni speciālisti.

Kopš februāra poliklīnikas Kuldīgas ielas doktorātā pieņem jauna ģimenes ārste Madara Bula, kas darbu Ventspilī uzsākusi pēc rezidentūras beigšanas. Bet no aprīļa poliklīnikā pieņems Lāzermedicīnas klīnikas ķirurgs proktologs Aigars Martinsons. Speciālists, izvērtējot pieprasījumu, pacientus Ventspilī pieņems reizi mēnesī. Pirmā pieņemšanas reize plānota 12. aprīlī. Proktologs gan konsultēs, gan vajadzības gadījumā veiks izmeklējumu ar proktoskopu. No jaunajiem pakalpojumiem poliklīnikas valdes priekšsēdētāja akcentēja lāzerterapijas iekārtu, kas šī gada sākumā iegādāta dermatovenerologa kabinetam. Ar jauno lāzerterapijas iekārtu iespējams, piemēram, likvidēt dažādus asinsvadu veidojumus, kā arī atbrīvoties no nevēlama tetovējuma un veikt ādas lāzeratjaunošanu. Savukārt Ventspils poliklīnikas laboratorija gada sākumā saņēmusi akreditāciju. Īpaši svarīgi tas ir tādēļ, ka no šī gada valsts apmaksātus laboratoriskos pakalpojumus drīkst sniegt tikai akreditētas laboratorijas.

Lai mazinātu gaidīšanas rindas, pērn ārstniecības iestādēm tika solīts, ka šim gadam paredzētais finansējums būs ievērojami lielāks, diemžēl reālā situācija nav tik iepriecinoša. Ventspils poliklīnikai šim gadam atsevišķās pakalpojumu programmās finansējums ir pat mazāks nekā pagājušajā gadā, bet atsevišķās programmās tikai nedaudz lielāks kā pērn. Ventspils poliklīnikas vadība sazinājās ar Veselības ministrijas pakļautībā esošo Nacionālo veselības dienestu, kas administrē veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, lūdzot skaidrojumu un papildu valsts finansējumu pakalpojumu programmās, kur gaidīšanas rindas ir visgarākās, tostarp oftalmoloģijā un ultrasonogrāfijā. Diemžēl piešķirtais papildu finansējums nav bijis pietiekams, lai rindas mazinātu. Piemēram, ja uz acu ārsta konsultāciju rinda līdz šim bija četri mēneši, tad pēc papildu finansējuma piešķiršanas gaidīšanas laiks ir samazinājies līdz trim mēnešiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: