Lai turpmāk pilnveidotu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, Ventspils labiekārtošanas kombināts aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par pērn pilsētā uzstādītajiem pazemes konteineriem.

Pērnā gada novembrī trīs daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos Jūras ielā 3a, Aleksandra ielā 9a un Lielajā prospektā 36 tika pilnveidotas atkritumu konteineru novietnes, uzstādot jaunus konteinerus, kas pilnībā vai daļēji atrodas pazemē. Tā kā līdz šim nav uzkrāta pieredze pazemes konteineru ekspluatācijā, nolūkā izvēlēties labāko konteineru ražotāju un veidu, kas būtu viegls ekspluatācijā, piemērots Ventspils klimatiskajiem apstākļiem un visērtākais lietošanā iedzīvotājiem, tiek veikts to ekspluatācijas monitorings. Pēc monitoringa veikšanas turpmāk ik gadu plānots pilnveidot konteineru novietnes arī citos daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos, uzstādot ekspluatācijā vispiemērotākos pazemes vai daļējas pazemes konteinerus.

Labiekārtošanas kombināts aicina ikvienu iedzīvotāju izteikt savu viedokli par uzstādītajiem konteineriem, vērtējot gan to izmantošanas ērtumu ikdienā, gan iekļaušanos pilsētvidē, gan citus aspektus. Lūgums iedzīvotājiem, sūtot atsauksmi, norādīt konteineru atrašanās vietas adresi.

Savu viedokli līdz 31. martam iedzīvotāji var izteikt, rakstot komentārā zem šīs ziņas, sūtot e-pastu uz: rekini.vlk@ventspils.lv, zvanot pa tālr. 63622747 vai ierodoties personīgi pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts Abonentu daļā Pils ielā 12, 1. stāvā.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -3
    reku 22.02.2018, 13:26:54

    Vienīgais pluss-kaijas netiek klāt un neizvazā atkritumus pa visu sētu.Jo parastos konteinerus cilvēki,slinki būdami,nevīžo katrreiz aiztaisīt ciet.
    Vairāk nekāda labuma nav.
    Drīzāk trūkumi-cilvēki netiek klāt pie tukšajām pudelēm,metāla un varbūt vēl kādām noderīgām lietām.

  • -3
    Rasma 22.02.2018, 13:46:37

    Senāks raksts, par mobilo tālruni, kas bija iekritis, vesela brigāde jāizmanto, lai izdabūtu lauka, tas attiecas arī uz citām lietām, kas nejaiuši nonākuši atkritumos. Problēmas.

  • -6
    kohs 22.02.2018, 15:42:01

    Tur nevar nekas netīšām iekrist, ja pats nav neuzmanīgs lempis!

  • -9
    keda 22.02.2018, 15:33:28

    Ta nu gan problēmas te dažiem. Gribi to pudeli atstāt vācējam, nu noliec PIE konteinera. Tas pats ar to metālu. Nu, ja kaut kas iekrīt, tad tā gadās, neko nepadarīsi. Ja jūrā kaut kas iekrīt, tad tā uzreiz jāsausina nost? :D

  • -6
    kohs 22.02.2018, 15:41:06

    Liels pluss - kaijas un kaķi neko neizvazā; bomži nerokas un pēc tam nesēž pie treptelas ar savu guvumu; vējš neizpūš pa visu sētu.
    Ērti ir, tikai kad slidens jāuzmanās jo pie konteinera pedāļa ir slīpa virsma.
    Pat nezinu vai tas ir pluss vai mīnuss, bet stipri jāpadomā kāda formāta maisiņu plāno izmest. Atvere priekš lielajiem maisiem pa mazu.

  • -7
    Latvija pāri visām! 22.02.2018, 15:45:00

    Man patīk.

  • -4
    Cuca 22.02.2018, 16:28:33

    Vai tad neesat konsultējušies ar citām Latvijas pilsētas pašvaldībām kur šāda veida pazemes konteinerus jau izmanto vairākus gadus .
    Vidzemē firma ZAAO kopš 2009 gada uzstāda šāda tipa konteinerus Limbažos, Cēsīs, Valmierā. Kopumā ZAAO ir izveidojis 22 pazemes konteineru laukumus. Ir vairāki ieguvumi no šādu konteineru lietošanas: pirmkārt, 5 m3 konteineri aizvieto piecus metāla konteinerus, aizņemot daudz mazāk vietas. Otrkārt, pazemes konteineri ir jāiztukšo retāk, tāpēc mazāk tiek noslogoti iekšpagalmu ceļi. Tāpat pazemes konteineru laukumi ir vieglāk kopjami, tāpēc izskatās pievilcīgāk. Šajos konteineros ir vēss mikroklimats, kas nodrošina, ka konteineru laukumos ir mazāk nepatīkamās smakas.

  • -3
    tupenis 22.02.2018, 19:37:50

    Esmu par pazemes konteineriem. Ne žurkas, ne putni, ne bomži. Tīrāk un sakoptāk.

  • -1
    defаult 22.02.2018, 20:10:48

    Lūr kā vārnas ar atvērtām mutēm uz saviem sūdiem... Un vispār - atraduši par ko diskutēt,, par mēsliem, njā, tālāk vairs nav kur..

  • 0
    Cuca 23.02.2018, 08:43:06

    > Labiekārtošanas kombināts

    Jautājums tāds radās:
    Kāpēc neprasāt iedzīvotāju viedokli kādu viņuporāt veidu atkritumu savākšanai labāk izvēlēties - kādam savākšanas veidam iedzīvotāji dotu priekšroku.
    Piedāvāt kā minimums trīs atkritumu savākšanas veidu risinājumus kuri ir sevi pierādijuši piemēram Norvēģijā, Vācijā, Zviedrijā arī Latvijā.

    Šis Jūsu rakstiņš ir vienkāršs ķeksītis, lai aizpildītu rakstlaukumu, nekas vairāk. Ķipa atgriezeniskā saite. Tā neklājas pilsētā ar rītdienu darīt. :)

  • -1
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 02.03.2018, 10:53:10

    Informējam, ka pirms konteineru uzstādīšanas, lai izzinātu, kuri no ražotāju piedāvātajiem zemē iebūvējamajiem atkritumu savākšanas konteineriem ir labākie un visatbilstošākie Ventspils pilsētai, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” speciālisti apmeklēja atkritumu savākšanas aprīkojuma un tehnikas izstādi, no kurienes tika atvesti vairāki priekšlikumi un iespējamie risinājumi ieviešanai, rūpīgi izvērtējot Ventspils situāciju, tika lemts pagaidām uzstādīt trīs konteineru veidus testēšanai, lai iedzīvotāji varētu izteikt tieši savu viedokli un ietekmēt lēmumu par nākamo konteineru uzstādīšanu pilsētā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: