Iestājoties īsti rudenīgiem laika apstākļiem, jaunos, siltākos tērpos ieģērbjas arī pilsētas ziedu skulptūras.

Jau ierasts, ka Ventspils pilsētas iedzīvotājus un viesus ik gadu priecē deviņas ziedu skulptūras, kuras izvietotas pilsētas parkos, laukumos un ielu malās. Krāšņiem vasaras ziediem skulptūras zied no agra pavasara līdz vēlam rudenim, bet rudenī figurālās puķu dobes iegūst ziemas noformējumu - gan izgaismotas lampiņu virtenēm, gan dažādu floristikas materiālu ieskautas, tās rotā pilsētu gada aukstajā laikā.

Ziemas noformējuma izveide skulptūrām nebūt nav vienkārša. Ik gadu tiek rūpīgi apsvērta rotājumu materiālu izvēle, jo tiem jābūt izturīgiem jebkuros laika apstākļos - lietū, salā un sniegā pat stiprajos rudens un ziemas vējos, pie tam ziemas ietērpiem jābūt radošiem un individuāliem, lai arī ziemā skulptūras būtu interesantas, atšķirīgas un idejas ik gadu neatkārtotos.

Pirmās skulptūras, kuras šogad ieguvušas ziemas noformējumu, ir Zemūdens pasaules zivtiņas un Zaķu ģimene. Zivtiņas rotās tīklu mētelīši ar apaļām, spīdīgām metāla plāksnītēm, kas ar atgādina zvīņas, bet zaķi, lai drūmajos ziemas mēnešos priecētu iedzīvotājus, tērpušies jautri krāsainos krekliņos ar šlipsītēm un šallēm.

Nākošās skulptūras, kuras ar nepacietību gaida savu jauno ziemas tērpu, ir Ziedu pulkstenis, kuram šogad vienlaikus ar noformējuma maiņu tiks veikts iekšējā mehānisma remonts, tad arī Ostas mārītes, Pārventas mārītes, Basketbola bumba, Pīļu ģimene un Puķu gotiņa.

Savukārt, lai jau nākošā gada pavasarī par puķu galvaspilsētu dēvētā Ventspils atkal uzziedētu krāšņos un bagātīgos ziedos, šobrīd uzsākta sīpolpuķu stādīšana. Šoruden pilsētas dobes tiks papildinātas ar 141 440 jauniem sīpolpuķu sīpoliem, tostarp 86 480 tulpju, 19 530 narcišu, 12120 krokusu, 1 400 hiacinšu, 100 kamasiju, 4450 anemoņu, 60 eremūru, 4600 muskaru un 127 kvadrātmetri tulpju miksu. Tāpat dobēs tiks stādīti iepriekšējo gadu uzglabātie un saudzētie sīpoli.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Vilis Skuja 14.10.2017, 15:34:12

    Pārmaiņas pēc tās mārītes,kuras pie 3.krievu skolas,varētu citu gadu iegūt jaunu veidolu-gareniskas melnas un oranždzeltenas svītras.Būtu atbilstoši tam rajonam,kur atrodas.

  • -1
    Nif nifs 14.10.2017, 22:28:48

    :D žetons Vili, nepārspējami :)))))))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: