Turpinot papildināt pilsētas zaļo infrastruktūru, Pārventas Meža parka teritorijā, blakus Bērnu parkam “Fantāzija” šonedēļ uzsākta stādījumu papildināšana esošo ziemciešu un krūmu apstādījumu dobēs.

Apzaļumošanas darbi Pārventas meža parkā tiek veikti pavisam 4 dobēs gar parka celiņiem.

Jau 42 m2 lielajā esošajā dobē tiks stādīti 20 sarkani rododendri; 140 m2 dobē tiks stādīti 30 kalnu priežu stādījumi, 90 ložņājošie kārkli un uz šo dobi tiks pārvietoti 15 rododendri no jau esošiem blakus stādījumiem; 60 m2 lielajā esošajā dobē tiks saglabāti vertikālie stādījumi un papildināti ar 60 kalnu priedēm; 24 m2 lielajā esošajā dobē netiks saglabāta augošā kadiķu grupa, bet tā tiks aizstāta ar 20 zvīņainā kadiķa stādījumiem; 191 m2 daļa augu tiks saglabāti, bet daļa tiks aizstāti ar 30 Virdžīnijas kadiķiem, 15 Ķīnas kadiķiem, 30 Japānas īvēm, kā arī ar 230 parastajiem viršiem.

Apzaļumošanas darbus veic SIA “Galantus” un tos plānots paveikt līdz nākamās nedēļas vidum.

21,45 ha platībā esošais Mežaparks un tā teritorijā ietilpstošais bērnu parks "Fantāzija" tika plānots un ierīkots 2002.- 2006. gadā vienlaicīgi ar dzelzceļa mezgla "Jūras parks" izbūvi. Dzīvojamajai apbūvei līdzās esošā priežu meža teritorija tika labiekārtota ar grants seguma celiņiem, apgaismojumu un vietām aktīvai un pasīvai atpūtai.
Pārventas Mežaparkā 2007. gadā atklāja Meža taku ar 12 dažādas sarežģītības pakāpes atrakcijām. Šķēršļu trase veidota no tauvu un trošu elementiem un ir ap 100 m gara.

Bērnu parkā "Fantāzija" 2013. gadā izvietotas Dienvidkorejā rūpnieciski izgatavotās rotaļu ierīces.

Kopumā parka veidošanas pamatā mežs kā ekosistēma ir saglabāts, eroziju skartās vietās ir ierīkoti videi atbilstoši stādījumi, izmantojot kalnu priedes, kadiķus, mežrozes u.c. augus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: