FK Ventspils futbolisti UEFA Eiropas līgas atbildes mačā Islandē uz mājinieku Valur vārtiem izdarīja tikai vienu sitienu, vienu reizi tika pie stūra sitiena, nopelnīja noraidījumu, piedzīvoja zaudējumu 0:1 un izstājās no tālākās cīņas.

Ventspilnieki pirmajā mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0, kas faktiski bija godīgs iznākums, jo komandas tiešām aizvadīja līdzīgu maču. Pēc tā Ventspils galvenais treneris Pols Ašvorts kārtējo reizi šajā sezonā atzina, ka uzbrukumā jāspēlē labāk un ka jau tagad jābūt noskaņotiem gūt vārtus viesos. Grūti pateikt, kam bija noskaņojušies ventspilnieki, taču jau no mača sākuma laukumā pilnībā dominēja Valur. Mājinieki neļāva viesiem pat īsti pietuvoties savam soda laukumam, kur nu vēl izdarīt sitienus, kamēr paši regulāri apdraudēja Andreja Pavlova sargātos vārtus un izpildīja stūra sitienus.

Varēja gaidīt, ka pārtraukums ļaus viesiem attapties, taču otrais puslaiks sākās ar to pašu – divi Valur stūri un sitieni pa vārtiem no spēles. Ventspils pirmo reizi vārtu virzienā uzsita 67. minūtē! Rāmī gan bumba nelidoja, turklāt arī citu sitienu pa vārtiem vairs nebija. Piecas minūtes vēlāk mājinieki atklāja rezultātu, vēl pēc brīža par pēdējās cerības pārkāpumu no laukuma tika noraidīts Pavlovs. Islandieši droši nosargāja savu pārsvaru un iekļuva nākamajā kārtā.

Lai gan Ventspils šosezon jau var palielīties ar Latvijas kausa izcīnīšanu, pārējās frontēs pagaidām veicas pavisam čābīgi, jo bez izlidošanas no Eirokausiem ir arī priekšpēdējā vieta Virslīgā un -11 punkti no līderiem. Ir acīmredzami, ka buksē komandas darbība uzbrukumā, turklāt runa nav tikai par momentu realizāciju, bet pat par to izveidošanu. Virslīgā vēl turpinās pārejas periods, bet tieši Ventspils ir šobrīd vienīgā no potenciālajām līderēm, kura sastāvu nav papildinājusi, lai gan pārbaudāmie spēlētāji ir bijuši. Pāreju periods noslēdza 14. jūlijā, tā kā nedēļa vēl ventspilnieku rīcībā ir.

UEFA Eiropas līga
Valur – Ventspils 1:0 (0:0)

Ventspils: Pavlovs, Žuļevs, Koļesovs, Jemeļins (Obuobi 46'), Boranjaševičs, Alfa (Uvarenko 78'), Vaskovs, Žigajevs (Rečickis 56'), Aijeguns, Karlsons, Pauļus
2. spēļu summā 1:0 Valur

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    еs 07.07.2017, 12:08:44

    Pēc 2009.gada brīnuma, FKV tikai divās sezonās bija labi rezultāti Eiropā - 2011.gadā (pieveica baltkrievus) un 2013.gadā (pārvarētas divas kārtas Eiropas līgā).

  • 0
    karlito 07.07.2017, 13:04:40

    Nevaru līdz galam saprast,kas notiek ar fkVentspils? Skatoties pirmo spēli,pretinieku komandā neredzēju neko tik supermeistarīgu,lai mūsējie atbildes spēlē kaut vienu normālu sitienu pa vārtiem nevarētu izdarīt..
    Laikam tiešām 6vieta LV virslīgā pašlaik ir mūsu vieta,un kāda vēl tur Eiropas līga??

  • 0
    LeoLakmus 07.07.2017, 13:26:11

    Redzeju to speli, zel, ka ta, izskatijas, ka vpilnieki gribeja speli aizvest lidz pendelem, bet nesanaca

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: